Het nieuwe openbaar vervoer met Qbuzz

Vanaf 9 december 2018 verzorgt QBuzz het openbaar vervoer in de Drechtsteden. Het is sneller, meer op maat en met meer comfort. Qbuzz levert openbaar vervoer van deur tot deur. Met een stevig hoofdnet met snelle en frequente bus- en treinverbindingen en daaronder een fijnmazig netwerk met streek- en buurt- en bestelbussen.

Het hoogwaardige R-net brengt u snel en direct in de Drechtsteden en naar Rotterdam, tot een kwartier snelle dan nu. Er rijdt elk kwartier een bus of trein, in de spits zelfs elke 10 minuten. In aanvulling op R-net komt er een Snelbus die meerdere haltes aandoet in de Drechtsteden. En de snelbus van Utrecht rijdt straks langs Sliedrecht en Alblasserdam naar Rotterdam en andersom. Qbuzz biedt met nieuwe bussen en nieuwe stoelen in de MerwedeLingeLijn (v.a. 2019) straks meer been- en werkruimte, snel WIFI straks meer comfort. Dat maakt het reizen nog aangenamer.

Elektrische stadsbussen

De stadsdienst van Dordrecht wordt overgenomen door Qbuzz en gaat ook in de Drechtsteden rijden, zodat er meer directe verbindingen binnen de Drechtsteden zijn met goede aansluitingen op het R-net, de Waterbus en de bedrijvengebieden. En het goede nieuws is dat alle bussen elektrisch gaan rijden.

Meer dan alleen bussen en treinen

Qbuzz biedt naast de bekende bussen en treinen worden ook nieuwe of aanvullende vormen van vervoer zoals deelfietsen en deelauto's. Deze diensten worden straks met een app ondersteund. In verschillende wijken in Dordrecht wordt bijvoorbeeld al personenvervoer op maat geleverd met de elektrische E-Wheels. Stapsgewijs wordt dit concept uitgebreid naar de rest van de Drechtsteden.

Deel op social media: