Betere bereikbaarheid

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid. Daarom zetten de Drechtsteden hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Dit gebeurt met slimme oplossingen voor mobiliteit die zo duurzaam mogelijk zijn. Voorbeelden zijn meer openbaar vervoer over het water en een betere kwaliteit van het fietsnetwerk als duurzaam alternatief voor de auto.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid 

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid. Daarom zetten gemeenten hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Dit gebeurt met slimme oplossingen voor mobiliteit die zo duurzaam mogelijk zijn. Voorbeelden zijn meer openbaar vervoer over het water en een betere kwaliteit van het fietsnetwerk als duurzaam alternatief voor de auto.  

Uniek kruispunt 

Goede bereikbaarheid versterkt de Drechtsteden. De regio ligt op een uniek kruispunt van waterwegen en een uitgebreid netwerk van snelwegen en spoorlijnen. Door deze te verbinden, worden niet alleen handel en industrie goed ontsloten, maar blijft de regio ook goed bereikbaar voor mensen die er wonen of naartoe reizen.   

Betere verbinding  

De ontwikkeling van de Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht is een belangrijke aanjager voor een betere bereikbaarheid. Straks kan je iedere 10 minuten de trein naar de Randstad nemen en stap je net zo makkelijk in de MerwedeLingelijn naar Gorinchem. De Drechtsteden zijn op die manier beter verbonden voor studenten en werknemers. We hopen dat het Rijk wil meewerken aan een apart spoor voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, want in dit gebied komen een heleboel nieuwe woningen.    

Werk aan het wegennet 

Ook voor het omliggende wegennet wordt flink aan de weg getimmerd. De lokale N3 is al flink onder handen genomen. Met Rijk en provincie werken we aan plannen voor betere doorstroming van A15 en A16 en stimuleren we uiteraard ook het gebruik van de fiets.   

Interessante links

Smart Delta Drechtsteden gaat ook voor 

Deel op social media: