Meer woningen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Want mensen die hier nu wonen, hebben een woning nodig die bij hen past. Dat geldt ook voor mensen van buiten de regio. Omdat ze terug willen verhuizen, of omdat ze hier werken en dichtbij hun werk willen wonen. Daarom werken de Drechtsteden aan voldoende passende woningen, zodat iedereen die dat wil hier goed kan wonen.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen 

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Want mensen die hier nu wonen, hebben een woning nodig die bij hen past. Dat geldt ook voor mensen van buiten de regio. Bijvoorbeeld omdat ze hiernaartoe terug willen verhuizen. Of omdat ze hier werken en dichtbij hun werk willen wonen. Daarom werken de Drechtsteden aan voldoende passende woningen, zodat iedereen die dat wil hier goed kan wonen. Nieuwe inwoners zijn bovendien cruciaal om onze voorzieningen in stand te houden en om als gebied aantrekkelijk te zijn voor vestiging van nieuwe bedrijven.  

Locaties  

Verschillende locaties zijn in beeld. Zo komen er woningen dichtbij openbaar vervoer-knooppunten, zoals in de Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht en nabij de haltes van de MerwedeLingelijn. De trein brengt je snel naar de Randstad, Zeeland of Brussel.   

Oevers 

Nieuwe woongebieden komen er ook langs de oevers van de Drechtsteden. Nu zijn daar vooral bedrijven gevestigd en kunnen inwoners niet overal het water zien. Door sommige van deze locaties te transformeren, ontstaan eigentijdse woongebieden aan het water. De reeds aanwezige waterbus verbindt de nieuwe gebieden met de bestaande centra.   

Smart Delta Drechtsteden ontwikkelt zich tot aantrekkelijke woonregio in de zuidelijke Randstad. 

Interessante links

Smart Delta Drechtsteden gaat ook voor 

Deel op social media: