Over de Drechtsteden

Over de Drechtsteden

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten op een vernieuwende manier samen. Dat doen we onder het motto ‘Samen stad aan het water’. We maken regionaal beleid en voeren dat beleid regionaal uit, daar waar dat handig is. Daarnaast blijven we eigen lokale keuzes maken. Zo benutten we het beste van beide.

Alblasserdam Dordrecht Hardinxveld-Giessendam Hendrik-Ido-Ambacht Papendrecht Sliedrecht Zwijndrecht

Maritieme Topregio

Water is onze verbindende factor. De rivieren Beneden-Merwede, De Noord en De Oude Maas komen in het hart van de regio samen. We vormen, na Rotterdam en Amsterdam, het derde maritieme knooppunt van Nederland.


Onze maritieme maakindustrie (inclusief off-shore) en waterbouw zijn van oudsher sterk. We bieden ruimte aan ongeveer 820 maritieme bedrijven, met zo'n 7.500 werknemers. Veel van die bedrijven zijn internationaal toonaangevend. Bijvoorbeeld Boskalis, IHC Merwede, Bakker Sliedrecht, Bosch Rexroth, Pon Power, Oceanco en Slob. Daarnaast zijn er veel kleinere bedrijven in deze sector en in de aanverwante maritieme dienstverlening actief. Het is een hecht cluster met onderlinge relaties op het gebied van toeleveranties, innovatie, co-creatie en opleidingsfaciliteiten.

Interessante links

  • Deel op social media: