Drechtsteden tot eind 2021

Tot 31 december 2021 waren de zeven gemeenten in de Drechtsteden samen eigenaar van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). Per 1 januari 2022 neemt de gemeente Dordrecht de dienstverlening aan de Drechtsteden over. Die regionale dienstverlening is vanaf die datum ondergebracht bij de servicegemeente Dordrecht. Daarmee houdt Bureau Drechtsteden op te bestaan en wordt de gemeenschappelijke regeling omgevormd tot de GR Sociaal.

Dochterorganisaties

Onder de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden vielen zes dochterorganisaties. Zij zijn nu onderdeel van de servicegemeente Dordrecht. Meer weten over welke organisaties dat zijn? 

Bekijk hier een overzicht van alle dochterorganisaties.

Drechtraad

De Drechtraad vormde tot 31 december 2021 het algemeen bestuur van de Drechtsteden. Dat was erg bijzonder in bestuurlijk Nederland. De Drechtsteden vormden namelijk de enige gemeenschappelijke regeling waarvan het algemeen bestuur bestond uit raadsleden. De Drechtraad telde 58 leden. Deze leden waren vertegenwoordigers uit alle fracties uit de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. 

Meer weten over de Drechtraad? 

Lees hier meer over de Drechtraad.

GR Sociaal

De gemeenschappelijke regeling is sinds 1 januari 2022 omgevormd tot een GR sociaal. Onder deze regeling valt de Sociale Dienst Drechtsteden.

Meer weten over de Sociale Dienst Drechtsteden?

Ga hier naar de website van de Sociale Dienst Drechtsteden

Deel op social media: