Maritime Innovation Platform

Nederlanders hebben altijd de mogelijkheden van de zee en het water gezien en benut. Dit heeft geleid tot revolutionaire innovaties die Nederland wereldwijd op de kaart hebben gezet. Nog altijd is de Nederlandse maritieme industrie toonaangevend. Maritime Innovation Platform op 9 juni 2022 is hét podium om de nieuwste maritieme innovaties aan een groot publiek te tonen. Als een innovatieve regio, waarin de maritieme sector een cruciale rol speelt en onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken voor een stabiele, economische toekomst is Smart Delta Drechtsteden hosting partner.

Over Maritime Innovation Platform

Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, vervoerders, bevrachters, havens, terminals, etc. Honderden professionals ontmoeten elkaar en hebben uitgebreid de gelegenheid om innovaties en producten te presenteren. 

Ontmoetingen en innovaties, maar ook volop ruimte voor inhoud en kennisontwikkeling met een uitgebreid programma dat diepgang geeft aan de innovaties, dat is waar het om draait op Maritime Innovation Platform 2022. 

Maritime Innovation Platform is een initiatief van weekblad Schuttevaer in samenwerking met NMT. 

Onderwerpen

  • een emissieloze maritieme sector in 2030: duurzaam varen, slim produceren, slim varen
  • zichtbaarheid sector: hoe pakt de maritieme sector het podium en industriepolitiek
  • innovaties in de schijnwerpers

Locatie

Maritime Innovation Platform vindt plaats in het Energiehuis in Dordrecht. 

Aanmelden

Wil jij aanwezig zijn? Met deze kortingscode krijg je gratis toegang tot het evenemnent: MIP2022SMARTHOST. Ga naar https://www.maritimeplatform.nl/ en meld je aan! 

Over Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Innovatie, een goed vestigingsklimaat en goed opgeleide mensen zijn daarbij belangrijk. De sectoren van nu en straks hebben mensen nodig die niet alleen goed zijn opgeleid, maar ook op veranderingen kunnen inspelen. Smart Delta Drechtsteden doet er alles aan om deze mensen op te leiden en aan het juiste bedrijf te verbinden. Op het gebied van innovatie zijn ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en het MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. Binnen Smart Delta Drechtsteden is dat met name binnen de maritieme sector, de (technologische) maakindustrie en de sector zorg en welzijn. Meer woningen en aantrekkelijke recreatiegebieden zorgen hierbij voor aantrekkelijke leefomgeving voor werknemers, studenten en inwoners. 

Partner tijdens Maritime Innovation Platform

Als hosting partner van het Maritime Innovation Platform:

  • verzorgt wethouder en regionaal portefeuillehouder Maarten Burggraaf het openingswoord. 
  • dragen we inhoudelijk bij aan het evenement met onze business developers 
  • zijn we aanwezig met een stand om te laten zien waar Smart Delta Drechtsteden voor staat
  • is de netwerkborrel mede mogelijk gemaakt door Smart Delta Drechtsteden

 

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over de Maritime Innovation Platform. 

Lees meer 

Deel op social media: