Aansluiting snelfietsverbinding F15 zorgt voor betere bereikbaarheid

De gemeente Sliedrecht gaat de fietsverbinding tussen station Sliedrecht en het centrum aantrekkelijker en beter zichtbaar maken. De verbeterde fietsverbinding sluit gelijk aan op de snelfietsverbinding F15. De verbetering draagt bij aan het stimuleren van fietsen als lokaal en regionaal alternatief voor de auto, een van de ambities van de regio Drechtsteden.

Aansluiting snelfietsverbinding F15 

Met de realisatie en aanpak van de verbeterde fietsverbinding sluit de gemeente aan op de zogeheten F15, de huidige snelfietsroute tussen Gorinchem en Papendrecht. Ook werkt de gemeente Sliedrecht aan de veiligheid. Niet alleen voor de huidige fietsers, maar hopelijk ook voor mensen die nu nog niet vaak voor de fiets kiezen. Mede hierom neemt de provincie Zuid-Holland deel aan het project. De gemeente Sliedrecht ontvangt een subsidie van de provincie Zuid-Holland voor de werkzaamheden tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum.  

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Fase 1 start in juli 2021. Fase 2 staat gepland voor medio 2022. 

Aansluiting F15 zorgt voor betere bereikbaarheid  

Goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor aantrekkelijk wonen, werken en vestigen van een bedrijf. Het groeiende aantal vrachtbewegingen, het toenemend woon-werk en recreatieverkeer maakt dat we als regio Drechtsteden klaar moeten staan voor de toekomst. De Drechtsteden heeft daarom op het gebied van bereikbaarheid ambities opgesteld in de ‘Groeiagenda 2030’. Één van die ambities is om fietsen als lokaal en regionaal alternatief voor de auto stimuleren. Het verbeteren van de aansluiting op de fietsroute F15 draagt hieraan bij.  

Meer weten over de ambities?  

Ga naar https://www.drechtsteden.nl/Bereikbaarheid_Mobiliteit  

 

Bron: gemeente Sliedrecht  
 

Deel op social media: