Actie voor stimuleren van hybride werken in de regio

Op zaterdag 10 juli liep er een promotieteam in Dordrecht en Papendrecht om bij inwoners aandacht te vragen voor de actie ‘waar werk jij?’. Deze actie is onlangs in de provincie Zuid-Holland gestart en heeft als doel kantoormedewerkers te stimuleren om na te denken over ‘hybride’ werken en daarover het gesprek aan te gaan met de werkgever.

De actie ‘Waar werk jij?’ loopt in de hele provincie Zuid-Holland en is een initiatief van de Ways2go-campagne. De actie heeft als doel organisaties en medewerkers aan te sporen tot het maken van beleid rond hybride werken, ofwel plaatsonafhankelijk werken. Met hybride werken stappen werkgevers en medewerkers af van het volledig op kantoor werken, maar maken zij samen een plan en beleid dat vrijheid en flexibiliteit geeft aan zowel de medewerker als de werkgever. Daar kunnen ze ondersteuning bij krijgen met onder andere advies, thuiswerkplekscans, zelfmotivatieworkshops, e-learnings en toolboxen. Organisaties die al bezig zijn, komen in aanmerking voor een bronzen, zilveren of gouden award. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden financieren en ondersteunen deze actie. 

Mobiliteitsgedrag verandert past bij ambities  

Goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor aantrekkelijk wonen, werken en vestigen van een bedrijf. Het groeiende aantal vrachtbewegingen, het toenemend woon-werk en recreatieverkeer maakt dat we als regio Drechtsteden klaar moeten staan voor de toekomst. De Drechtsteden heeft daarom op het gebied van bereikbaarheid ambities opgesteld in de ‘Groeiagenda 2030’. Één van die ambities is om files op de A16, A15 en de N3 te verminderen en de doorstroming te verbeteren. Mensen stimuleren om hybride te gaan werken draagt hieraan bij.  

Meer weten over ‘Waar werk jij?’?  

Kijk voor meer informatie en de test op www.ways2go.nl

 

 

Deel op social media: