Agenda Smart Delta Drechtsteden

Bekijk hier alle interessante evenementen van Smart Delta Drechtsteden.

Kwartaalbijeenkomsten

Ook dit jaar gaan wij weer slim samen vooruit tijdens de kwartaalbijeenkomsten van Smart Delta Drechtsteden. De eerstvolgende editie vindt plaats op 7 juni 2022. Wil jij, als onderdeel van overheid, onderwijs, of bedrijsleven, daarbij aanwezig zijn? Meld je dan via deze link aan. 

Nieuwsgierig naar de vorige editie? 

Bekijk de terugblik hier

Bijeenkomsten

  • 12 mei: Denktanksessie uitvoeringskalender energiebesparing

 De ambitie van de regio is om voor 2030 tenminste 20% aan energiebesparing te realiseren in de gebouwde omgeving. Een uitdagende opgave, in een tijd waarin de vraag naar voldoende materialen en geschikt personeel nog nooit zo groot is geweest. Dat vraagt om een slimme, efficiënte en meerjarige aanpak. Het meerjarig collectief aanbieden van verschillende maatregelen geeft lokale en regionale bouw- en installatiebedrijven meer voorspelbaarheid in de omvang van het werk en wanneer het werk uitgevoerd moet worden. Wij denken dat te kunnen doen door met elkaar een uitvoeringskalender energiebesparing Drechtsteden op te stellen. Daarom organiseren we op 12 mei 2022 samen met Bouwend Nederland en Techniek Nederland een bijeenkomst met de bouw- en installatiebranche: graag gaan we met u in gesprek, hoe we dit slim met elkaar kunnen aanpakken.

Meer informatie vind je hier

  • 13 mei: Workshop Technohub

Tijdens de workshop maak je kennis met de 5 verschillende fases van Design Thinking en gaan we concreet aan de slag met een vraagstuk voor Techno Hub. In dit vraagstuk gaan we het stakeholderveld en de gebruikers van Techno Hub onderzoeken met behulp van LEGO® SERIOUS PLAY®.  

Bekijk hier alle informatie over de workshop en meld je aan

Webinars

  • 24 mei: PAW aan tafel: wat gaan we leren van vier nieuwe proeftuinen?

‘PAW aan tafel’ krijgt een vervolg in een aantal korte live webinars. De komende editie is op 24 mei, waarbij we vier gemeenten met een proeftuin uit de 3e ronde voorstellen: Haarlem, Leusden, Leeuwarden en Súdwest-Fryslân.

Ze nemen je mee in hun innovatieve plannen; in de vernieuwende technische oplossingen (zonthermie, all-electric, warmtenetten op basis van aquathermie uit een gracht en een meer), in de stapsgewijze aanpakken met woningisolatie en hoe ze bewoners daarbij ontzorgen, en in hoe het is om te werken met en vanuit een bewonersinitiatief. Kortom: we gaan in gesprek over hun aanpak, verwachtingen én uitdagingen.

Aan tafel zitten collega’s uit deze gemeenten, bewoners en experts om hun kennis- en praktijkervaring te delen. En is er ruimte voor vragen en discussie. Noteer 24 mei van 15.00 tot 16.00 uur alvast in je agenda om inspiratie op te doen!

Aanmelden voor het webinar kan via deze link

Evenementen 

  • 31 mei tot en met 2 juni: Upstream festival

​​​​​​​​​​​​​​In 2022 transformeert de Metropoolregio Rotterdam weer tot dé plek waar startups, scale-ups, investeerders, corporates, beleidsmakers en studenten samenkomen om een ​​positieve impact te maken op de wereld. Upstream festival geeft toegang tot kapitaal, nieuwe markten en talent voor ondernemers die hun bedrijf willen opschalen.

Aanmelden voor het festival kan hier

  • 9 juni: Maritime Innovation Platform

Nederlanders hebben altijd de mogelijkheden van de zee en het water gezien en benut. Dit heeft geleid tot revolutionaire innovaties die Nederland wereldwijd op de kaart hebben gezet. Nog altijd is de Nederlandse maritieme industrie toonaangevend. Maritime Innovation Platform op 9 juni 2022 is hét podium om de nieuwste maritieme innovaties aan een groot publiek te tonen. 

Bekijk hier alle informatie over het Maritime Innovation Platform.

Deel op social media: