Bedrijven uit de regio zoeken investeerders met hulp van InnovationQuarter

Sinds begin deze maand is onze partner InnovationQuarter, in samenwerking met o.a. Smart Delta Drechtsteden, gestart met het Investor Readiness programma. Deelname aan dit programma helpt ondernemingen consistent te groeien en mogelijkheid tot financiering door investeerders te vergroten. Aan het programma doen twee bedrijven uit de regio Drechtsteden mee: Worldwatch uit Hendrik-Ido-Ambacht en Crest Sensors uit Sliedrecht. We vroegen hen naar hun reden van deelname én bevindingen nu de eerste sessies erop zitten!

"Je leert denken vanuit het perspectief van de investeerder"

Rosaline Pahud de Mortanges, oprichter en Head of Strategy, Data & Intelligence worldwatch: “worldwatch bevindt zich nog in een hele prille fase. Voor de ontwikkeling van worldwatch doe ik mee aan het Investor Readiness Programma, omdat je als ondernemer de ambitie hebt om een innovatie naar de markt te brengen en je probeert een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel te creëren. In 100 dagen leer je het klantprobleem te valideren en herkennen, het businessmodel te ontwikkelen, te kijken naar de samenstelling van een team en de financieringsstrategie af te stemmen.” Die financieringsstrategie is waar het programma uiteindelijk toe leidt. “Investeerders zijn selectief in de keuzes die ze maken en stellen bepaalde eisen, je leert dan ook denken vanuit het perspectief van de investeerder. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van je bedrijf.”

Rosaline vindt het voor worldwatch belangrijk een product te ontwikkelen dat afgestemd is op de huidige situatie van de markt en dat het technologisch van hoogstaand niveau is. "Door de feedback van het Investor Readiness Programma, worden stappen efficiënter en is het referentiekader helder. Per sessie worden ook daadwerkelijk doelen behaald. Het is mogelijk dat de huidige doelstellingen voor het ontwikkelen van worldwatch na marktonderzoek veranderen."

Robert Boudestijn, eigenaar Protoworkz en Crest Sensors, heeft naar eigen zeggen zijn deelname aan dit programma met beide handen aangegrepen: “Crest Sensors is een bedrijf gespecialiseerd in remote monitoring oplossingen voor de energie- en watersector. Het doel van ons bedrijf is om de energietransitie te ondersteunen door de elektrificatie en overstap naar duurzame energie te versnellen. Doordat het bedrijf sterk marktaandeel wint binnen de energie- en watersector is de overstap van start-up naar scale-up nabij. Om deze overstap mogelijk te maken is het nodig dat Crest Sensors met investeerders rond de tafel gaat. Iets (extern geld) dat tot op heden altijd op afstand is gehouden. Het bedrijf is volledig organisch gegroeid.”


"​​​​​ Je leert vanuit een andere hoek naar je bedrijf te kijken"

 

Daarom besloot het bedrijf mee te doen aan het Investor Readiness programma. Inmiddels zijn er een aantal sessies geweest: “De eerste weken hebben al vele waardevolle lessen opgeleverd en inzichten gecreëerd. Je leert vanuit een andere hoek naar je bedrijf te kijken en krijgt daarnaast veel feedback van je coach en andere deelnemers. Het zijn soms harde lessen, maar allen met een goed doel: uiteindelijk die investeerder binnenhalen!”

Gedurende drie maanden volgen de deelnemers in totaal 10 geselecteerde workshops die helpen consistent te groeien en de financierbaarheid van hun bedrijf te vergroten. Door middel van praktijkopdrachten toetsen zij of ze een duidelijk beeld hebben wie hun eerste klanten zijn, welke oplossing zij moeten bieden aan hun klanten en hoe ze hier geld aan gaan verdienen. Ze sluiten het programma af met een financieringsstrategie en stellen daarvoor hun financieringsaanvraag op.

Ook interesse?

Neem voor meer informatie over het Investor Readiness Programma contact op met Didier Limpens, senior financial business developer bij InnovationQuarter (didier.limpens@innovationquarter.nl of 0610390442).

Deel op social media: