Blue Amigo vanaf 1 januari nieuwe vervoerder van de Waterbus

De waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden heeft vanaf 1 januari een nieuwe vervoerder: Blue Amigo.

Duurzamer

Blue Amigo gaat reizigers vervoeren met nieuwe, schone schepen tussen Rotterdam en de Drechtsteden. Het gaat hierbij om negen schepen. De Waterbus gaat op de verbinding Zwijndrecht – Dordrecht – Papendrecht met drie nieuwe zero emissie schepen varen. Op de verbinding Rotterdam – Dordrecht en Rotterdam - Kinderdijk gaat Blue Amigo varen met zes nieuwe dieselelektrische, hybride schepen, die eenvoudig kunnen worden omgebouwd naar volledig elektrisch. De nieuwe schepen stromen in de loop van 2022 in.

Betere bereikbaarheid via het water

Met de nieuwe vervoerder kunnen reizigers uit Rotterdam het hele jaar door met de Waterbus naar Kinderdijk. Ook komt er in de loop van 2022 een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht via Dordrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk. Een wens uit Smart Delta Drechtsteden wordt hiermee werkelijkheid.

Dienstregeling

Informatie over de haltes en de dienstregeling van de Waterbus staat op de website van de Waterbus(verwijst naar een andere website). De dienstregeling is ook te vinden in reisplanners zoals OV9292.

 

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid 

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid. Daarom zetten gemeenten hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Dit gebeurt met slimme oplossingen voor mobiliteit die zo duurzaam mogelijk zijn. Voorbeelden zijn meer openbaar vervoer over het water en een betere kwaliteit van het fietsnetwerk als duurzaam alternatief voor de auto.  

 

Bekijk hier de originele bron

Deel op social media: