Bouw nieuwe locatie Peute officieel van start

In Alblasserdam is op 15 juni de eerste paal geslagen voor de nieuwe locatie van Peute Group. Het bedrijf verhuist van tweede Merwedehaven naar het Nedstaal-terrein in Alblasserdam. Met de verhuizing versterkt de regio goederenvervoer over water en zorgen we voor minder verkeer via de A15/N3 en de rest van de wegen in de regio. De verplaatsing maakt ook weer andere verplaatsingen mogelijk. Het project is onderdeel van de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem.

Bekijk hier de originele bron (DEAL). 

Minder vrachtbewegingen

De verhuizing scheelt dagelijks 300 vrachtwagenritten over de N3 en A15 van de Tweede Merwedehaven in Dordrecht naar de containerterminal in Alblasserdam. Peute vestigt zich pal daarnaast, zodat die vrachtwagens overbodig worden. Er komt een nieuw hoofdkantoor en de productielocatie van Peute Group.

In lijn met ambities

De eerste paal is geslagen in het bijzijn van burgemeester Jaap Paans. Hij is enthousiast over deze ontwikkeling: “De locatie aan het water is bijzonder: door de directe verbinding met de terminal van BCTN wordt deze ‘droge locatie’ ontsloten via het water en door transport over water wordt de druk op het wegennet, de A15 en de N3 in Dordrecht, minder. En het is ook nog eens beter voor het klimaat. Met het opleidingstraject met het Da Vinci college via het programma Kansrijk en De Sociale Dienst Drechtsteden die ons helpt bij het vinden van voldoende mensen, wordt de werkgelegenheid behouden voor de regio. Dit past bij de ambities van Smart Delta Drechtsteden waaronder ondernemers, onderwijs en overheid in de Drechtsteden samenwerken.”

Verhuizing in 2023

Medio 2023 verhuist Peute Group van de tweede Merwedehaven in Dordrecht naar de nieuwbouwlocatie op het Nedstaalterrein in Alblasserdam, de duurzame Poort aan de Noord. De nieuwe locatie bestaat uit circa 32.000 vierkante meter bedrijfsruimte, 3200 vierkante meter kantoorruimte en 1600 vierkante meter entresol. Er werken straks zo’n 180 mensen.

Over Peute

Peute Group is een internationaal opererende onderneming die zich focust op het recyclen van papier en kunststoffen. Het bedrijf is in 1960 opgericht en heeft zich de afgelopen 60 jaar ontwikkeld van kleine, lokale speler tot één van de grootste onafhankelijke papier- en kunststofverwerkers ter wereld.

Onderdeel van dynamische oevers

De verhuizing van Peute naar het Nedstaal-terrein in Alblasserdam is onderdeel van ‘Dynamische oevers’ in de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem. Binnen dit thema kijkt de regio naar beter gebruik en toegankelijkheid van de oevers. De rivieren en hun oevers zijn namelijk kenmerkend voor deze regio. Geliefd om langs te recreëren en te wonen. De zware industrie langs de oevers is echter ook kenmerkend. Binnen dit project wordt daarom gekeken naar het verplaatsen van bedrijven om zo ruimte aan oevers te creëren voor kwalitatief hoogwaardige woningbouw en voorzieningen die uitnodigen om naar die plek te komen, er te verblijven en de (getijde)rivier te beleven.

Meer weten over de Regio Deal?

Lees hier meer over de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem.

 

Deel op social media: