Dankzij een app slim reizen rond A15 en N3

Dit jaar zijn er rondom de N3 en de A15 veel werkzaamheden. Mensen die nu regelmatig op de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem rijden, kunnen zich binnenkort aanmelden voor de Slim Reizen App van Fynch. De app stimuleert mensen in onder meer de regio Drechtsteden thuis te blijven of voor een andere manier van reizen te kiezen. Hoe? Via de app sparen deelnemers ‘coins’ door bijvoorbeeld te gaan fietsen of thuis te werken. Deze coins zijn in te ruilen voor kortingen.

Groot onderhoud N3 en maatregelen A15 

Rijkswaterstaat werkt aan het groot onderhoud van de N3 en tegelijkertijd werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en de regio Drechtsteden aan het verbeteren van de doorstroming op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem.  

Voordelen voor reizigers 

Mensen die nu regelmatig op de A15 en/of de N3 rijden, kunnen zich binnenkort aanmelden voor de Slim Reizen App van Fynch. Deze meet dan iedere dag automatisch alle trips die iemand maakt, zowel wandelend, fietsend, met het ov als de auto. Dat zorgt voor inzicht in het eigen reisgedrag. Ook kan de app gebruikt worden voor het declareren van zakelijke kilometers en thuiswerkdagen. Daarnaast sparen deelnemers ‘coins’ voor iedere duurzame en gezonde trip die ze maken. De coins zijn in te wisselen voor kortingen. Daarnaast maken deelnemers maandelijks kans op een cadeaubon. 

Interessant voor werkgevers 

Ook voor bedrijven is de app interessant. Bedrijven kunnen met de app inzicht krijgen in het woon-werk-verkeer en zakelijk verkeer. Op deze manier kunnen zij invulling geven aan het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding per 1 juli 2021. Met de app richten werkgevers eenvoudig een flexibele en variabele reiskosten- en thuiswerkkostenvergoeding in.   

Betere doorstroming in de Drechtsteden  

Door de werkzaamheden aan de N3 en de A15 verbetert de doorstroming van het verkeer. Zo daalt het aantal files tijdens de spitsuren. Door de afname van het sluipverkeer wordt het in en om de Drechtsteden rustiger en veiliger op de weg. Dit past bij de ambities die de Drechtsteden in de ‘Groeiagenda 2030’ heeft opgesteld.  

Deel op social media: