Digitale kansen voor MKB – Innovatour #1 webinar Let’s get Digital

Zuid-Holland is één van de meest innovatieve regio’s van Europa. De regio staat bekend om haar vindingrijke ondernemers, toonaangevende kennisinstellingen en de aanwezigheid van alle topsectoren. Tegelijkertijd is vernieuwing en kennisdeling nodig om onze economische positie te behouden en te verstevigen. Daarom organiseert de provincie een reeks van inspirerende innovatietours om de innovatiekracht van de regio te versterken. Ook voor de Drechtsteden belangrijk. Op vrijdag 25 juni gaat het, in een webinar, over de digitale kansen voor het MKB.

Digitale kansen voor MKB

Digitalisering draagt bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld toegang tot gezond eten voor iedereen, tegengaan van verspilling van producten en slimme logistiek om uitstoot te verminderen. Voor ondernemers biedt digitalisering veel mogelijkheden, denk hierbij aan robotisering en artificial intelligence. Tegelijkertijd brengt het ook uitdagingen met zich mee: waar en hoe te beginnen? Met welke kennis en vaardigheden. Maar ook bedreigingen als cybercriminaliteit. Thema’s waarbij men van elkaar kan leren.  

Digitale kansen voor het mkb - innovatietour provincie Zuid-Holland​​​​​​​

Webinar Let’s get digital - Vrijdag 25 juni van 16:00 tot 17:30 uur

De eerste editie vindt plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De plek waar bedrijven – van startups tot wereldspelers – hun innovaties een stap verder kunnen brengen. De tour neemt je digitaal mee door de fabriek en bijbehorende experimenteer- en productieruimtes. Tegelijkertijd gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over hoe ze elkaar kunnen versterken in deze uitdaging.  

Dagvoorzitter Christine Foekens, Coördinator Digitale Economie Zuid-Holland, gaat in gesprek met onder andere: 
•    Maarten Burggraaf, Wethouder Economie, Financiën en Evenementen bij de Gemeente Dordrecht  
•    Jeroen van Dijk, Projectleider MKB digiwerkplaats Drechtsteden  
•    Daan Wortel, Algemeen Directeur Duurzaamheidsfabriek
•    Wiek Wijnands, Directeur Kensan B.V.  
•    Meindert Stolk, Gedeputeerde Economie en Innovatie Provincie Zuid-Holland
•    Willy de Zoete, Gedeputeerde MKB en Human Capital Provincie Zuid-Holland

Ben jij erbij op vrijdag 25 juni van 16:00 tot 17:30 uur?

Aanmelden kan hier.

Over de innovatietours

Dit webinar is onderdeel van een serie innovatietours waarin gedeputeerde Meindert Stolk samen met een collega gedeputeerde verschillende sectoren bezoekt en inzoomt op innovatie. De volgende tour richt zich op de tuinbouw. Deze sector barst van de innovatie en kan een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Kijk hier voor de andere innovatietours op.

Innovatie stimuleren en versnellen 

Werken waar je woont is één van de ambities van de Drechtsteden. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. Innovatie stimuleren en versnellen is een belangrijk onderdeel hiervan, waarbij digitalisering als een rode draad door alle initiatieven heen loopt en ieder thema raakt. Door te innoveren kunnen we de economische groei voor de regio behouden. De Drechtsteden vindt het belangrijk om ondernemers en mkb-bedrijven hierbij te ondersteunen. Deze innovatietour promoten wij daarom graag.
 

Deel op social media: