Doe ook mee met de Nationale Klimaatweek!

Van 31 oktober t/m 6 november 2022 is het de Nationale Klimaatweek. Iedereen – bedrijven, clubs, stichtingen, scholen, gemeenten – kan de Nationale Klimaatweek steunen. Én een bijdrage leveren aan een beter klimaat door minder CO2 uit te stoten en energie te besparen. Dat gaat verder dan alleen het zuiniger gebruiken van (duurzame) energie. De Klimaatweek staat in het teken van inspiratie en gezamenlijke inzet voor een beter klimaat. En Smart Delta Drechtsteden doet mee!

Smart Delta Drechtsteden als klimaatsupporter

Smart Delta Drechtsteden heeft zich aangemeld als klimaatsupporter van de Nationale Klimaatweek. Tijdens de Klimaatweek laten wij – onderwijs, bedrijfsleven en overheid -  samen zien wat er al gebeurt in de regio rond het thema klimaat. Vanuit de vier belangrijke thema’s voor de regio - Bouwen en Wonen, Werken en Economie, Bereikbaarheid en Mobiliteit en Energietransitie - worden projecten en activiteiten in de spotlights gezet.  Denk aan hoe we impact maken met duurzame mobiliteit, hoe we omgaan met de circulariteit en duurzaamheid bij huisvesting en woningbouw en hoe we in de overgang naar een duurzamer Nederland innovatie, onderwijs en de arbeidsmarkt inzetten. We delen onze aanpak, tips en succesverhalen.

Doe jij ook mee? 

Een beter klimaat begint vandaag. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. De oplossing is soms dichterbij en makkelijker dan je denkt. Door bijvoorbeeld digitaal te werken gebruik je minder papier, met tweedehands kantoormeubilair verklein je de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf en door productieprocessen te verduurzamen draag je direct én op de lange termijn bij aan een duurzaam Nederland. En het kan flinke kostenbesparingen opleveren.

Wat speelt er in de regio?

Op onze speciale klimaatweekpagina op onze website (beschikbaar vanaf 10 oktober 2022) verzamelen wij informatie en initiatieven uit de gehele regio. Je leest er wat wij en anderen doen voor een beter klimaat en welke activiteiten er tijdens de Nationale Klimaatweek zelf worden georganiseerd door Smart Delta Drechtsteden, gemeentes en partners van de energietransitie uit de regio. Laten we elkaar inspireren en ons samen inzetten voor een beter klimaat.

Wil je meer weten over Nationale Klimaatweek 2022? Ga dan naar www.nkw2022.nl

Deel op social media: