Dordrecht Academy start: genoeg vooraanmeldingen om te beginnen met alle opleidingen

Dordrecht Academy gaat in september van start met alle opleidingen. In totaal hebben zich tot nu toe 169 studenten ingeschreven voor een van de vijf tweejarige hbo-opleidingen.

Dat blijkt uit een artikel dat op 21 juni 2022 is gepubliceerd in AD de Dordtenaar.

Wens in vervulling

Met de komst van Dordrecht Academy gaat een langgekoesterde wens voor een eigen hogeschool in vervulling. Juist nu is de behoefte aan praktisch geschoold personeel groot. De associate degree-opleidingen zijn samen met bedrijven in de regio opgezet. "Het goede nieuws is dat alle opleidingen in september kunnen starten'', zegt woordvoerder Nina Boons. "We merken wel, net als andere hbo-opleiders in Nederland, dat het aantal vooraanmeldingen wat achterblijft bij onze verwachtingen."

Succes

De opleiding tot pedagogisch educatief professional was 'direct een succes'. “We starten zelfs met twee klassen. Bij de technische opleidingen zien we minder aanmeldingen dan gehoopt, maar we hopen nog op een lichte stijging van deeltijders voor deze opleidingen.”

Totaal

In totaal schreven zich tot nu toe 169 studenten in. Studenten hebben in principe tot 1 mei om zich aan te melden voor een opleiding die in september begint, maar voor veel onderwijsinstellingen is dit geen harde deadline. In oktober zijn de cijfers definitief.

Beter verbinden van arbeidsmarkt en onderwijs

Smart Delta Drechtsteden, Gorinchem en de provincie Zuid-Holland investeren 22,5 miljoen euro in de regio waarbij bedrijfsleven en kennisinstellingen samenwerken in projecten. Het Rijk verdubbelt, met de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem, dat bedrag om de brede welvaart en daarmee de veerkracht van Nederlandse regio’s te versterken. Een belangrijk thema hierin is 'het beter verbinden van arbeidsmarkt en onderwijs'. Dordrecht Academy verstevigt het aanbod van hoger onderwijs in de regio, om zo hoger opgeleiden naar de Drechtsteden te trekken en te behouden. 

Lees hier het hele artikel

AD_artikel

Deel op social media: