Drechtsteden stimuleert reizen per fiets met kortingsregeling

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te fietsen naar het werk in plaats van de auto te gebruiken. Dit leidt tot minders files. Om meer inwoners in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem te stimuleren met de fiets naar het werk te gaan, is er een regeling waarbij inwoners tot maximaal 300 euro korting ontvangen op de aanschaf van een nieuwe fiets.

De regeling is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Zuid-Holland, Drechtsteden en Rijkswaterstaat en heeft als doel om de doorstroming op de N3 en de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem op peil te houden en waar nodig te verbeteren. 

Voorwaarden 

Met de kortingsregeling kunnen inwoners maximaal 300 euro korting krijgen op de aanschaf van een fiets, e-bike, speed pedelec of elektrische scooter. Om daarvoor in aanmerking te komen, zijn er wel voorwaarden:  

  • Een inwoner moet woonachtig zijn in de Drechtsteden, Molenlanden of Gorinchem;  
  • Een inwoner reist minimaal 2 dagen per week met de auto over de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem naar het werk;  
  • Een inwoner woont minimaal 5 kilometer van het werk;  
  • De aangeschafte fiets of e-scooter wordt minimaal twee dagen per week gebruikt om naar het werk te gaan en doet dat ten minste een jaar;  
  • De ritten moeten geregistreerd kunnen worden via een smartphone met een app.  

Aanmelden voor de tweewielerregeling kan tot en met 30 juni 2021 of tot het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Mobiliteitsgedrag verandert past bij ambities 

Goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor aantrekkelijk wonen, werken en vestigen van een bedrijf. Het groeiende aantal vrachtbewegingen, het toenemend woon-werk en recreatieverkeer maakt dat we als regio Drechtsteden klaar moeten staan voor de toekomst. De Drechtsteden heeft daarom op het gebied van bereikbaarheid ambities opgesteld in de ‘Groeiagenda 2030’. Één van die ambities is om files op de A16, A15 en de N3 te verminderen en de doorstroming te verbeteren. Mensen stimuleren om met een korting een fiets aan te schaffen voor woon-werkverkeer draagt hieraan bij.  

Meer weten over de kortingsregeling? 

Kijk dan www.ways2go.nl/actie/kortingsregeling-tweewielers/. Geïnteresseerden kunnen zich ook via deze link aanmelden.

Deel op social media: