Drie nachtafsluitingen en weekendafsluiting bij Papendrechtsebrug (N3)

Groot onderhoud aan de N3. Deze eerste weekendafsluiting vindt plaats vanaf de A15 tot de Merwedestraat (in beide richtingen) vanaf vrijdag 25 juni 22.00 uur tot maandag 28 juni 05.00 uur. Hou rekening met extra reistijd.

Afsluitingen

 • De N3 tussen de A15 en Merwedestraat is richting Dordrecht afgesloten:  
  • Van maandag 21 juni 22.00 uur op dinsdag 22 juni 05.00 uur
  • Van dinsdag 22 juni 22.00 uur op woensdag 23 juni 05.00 uur 
  • Van woensdag 23 juni 22.00 uur op donderdag 24 juni 05.00 uur
 • Daarnaast is van donderdag 25 juni 20.00 uur tot vrijdag 26 juni 05.00 uur 1 rijstrook van de N3 tussen de toerit Burgemeester Keijzerweg en de A15 richting Dordrecht afgesloten.
  ​​​​​​​
 • De N3 bij Papendrecht tussen de A15 en de Merwedestraat is in beide richtingen afgesloten:
  • Van vrijdag 25 juni 22.00 uur tot maandag 28 juni 05.00 uur 

Omleiding

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16. De omleiding voor lokaal verkeer is aangegeven met gele borden. Hulpdiensten, lijndiensten en gevaarlijke stoffenverkeer mogen tijdens de werkzaamheden door het werkvak rijden. De afsluiting van 22 op 23 valt samen met een afsluiting van de Botlekbrug maar naar verwachting levert dit beperkte extra hinder op omdat het gevaarlijke stoffenverkeer door mag rijden op de N3.   

Geluidhinder verwacht

Het werk dat in deze nachten en tijdens de weekendafsluitingen wordt uitgevoerd zal de nodige geluidshinder opleveren. Het demonteren van de vangrails maakt bijvoorbeeld een ratelend geluid en ook het slopen van de asfaltverharding kan geluidhinder veroorzaken. Advies aan omwonenden is dan ook om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de verwachte geluidsoverlast.

Werkzaamheden

Tijdens de vier weekendafsluitingen bij Papendrecht vervangt aannemer Boskalis het asfalt, de verlichting, de markering en de bewegwijzering. Tegelijkertijd wordt de verlichting op de Papendrechtsebrug vervangen.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat doet er samen met de gemeenten alles aan om de hinder tijdens het groot onderhoud van de N3 zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen zelf ook iets doen om de hinder te beperken door vaker de fiets of e-bike te pakken, op andere tijden (buiten de spits) te reizen of thuis of op een andere locatie te werken. Daarnaast is er voor automobilisten die overstappen op een (elektrische) fiets een kortingsregeling op de aanschaf. Aanmelden kan via de site Ways2go. Werkgevers die interesse hebben in een advies over en ondersteuning bij ander reisgedrag van medewerkers kunnen contact opnemen met het samenwerkingsverband SamenBereikbaar. Via dit platform kan ook de communicatietoolbox N3 voor bedrijven worden aangevraagd.

Forse opgave

Het groot onderhoud van de N3 en de renovatie van de Wantijbrug zijn onderdeel van de opgave van Rijkswaterstaat om de komende jaren de bestaande infrastructuur te vervangen en renoveren. Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Het verkeer is sindsdien enorm toegenomen en vrachtwagens zijn zwaarder geworden. Door renovatie of vervanging werkt Rijkswaterstaat aan de infrastructuur voor de komende generatie(s). Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme en duurzame technieken. Rijkswaterstaat werkt bij deze onderhoudsopgave samen met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en marktpartijen. Daarnaast past Rijkswaterstaat de komende jaren in en rond de Drechtsteden het huidige wegennet aan om files te verminderen. Denk hierbij o.a. aan nieuwe aansluitingen van de A16 en A15 op de N3 en verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht.
 

Deel op social media: