Duurzame rivieren: een verdienmodel voor de innovatieve delta tech?

1421 was het jaar van de Sint Elisabethsvloed. Dordrecht ging de strijd aan met het water. Met succes: ze werd de rivieren de baas. De Drechtsteden zijn inmiddels wereldleider in de delta-industrie met een hecht cluster van maritieme toeleveranciers en specialisten. Doel bereikt?

Tijdens het event Friends of the River kijkt de regio met trots terug op 600 jaar innoveren. Maar kijkt vooral vooruit. We staan immers aan het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe uitdagingen en moeten onszelf opnieuw uitvinden. De bedrijven in de regio kunnen dat als geen ander. We worden weer vrienden van de rivier. Op 2 juli gebeurt het, live vanuit het Energiehuis in Dordrecht.

Duurzame rivieren: een verdienmodel voor de innovatieve delta tech?

2 juli, 20:00u, Friends of the river, online masterclass, live vanuit het Energiehuis Dordrecht

Programma

  • 20:00-20:05 uur Welkom door moderators Sylvia en Marjolein Boer;
  • 20:05-20:20 uur Historicus en geograaf Willem van der Ham: Als winnaars uit de strijd. Hoe Drechtsteden-inwoners van een nood een deugd maakten;
  • 20:20-20:35 uur Lector Sustainable River Management Jeroen Rijke: Van tegenhouden naar meebewegen. Hoe we op een duurzamere wijze met de rivier omgaan;
  • 20:35-20:50 uur Director Sustainability bij Van Oord Sven Kramer: Naar een groene toekomst. Towards Zero Emission Dredging;
  • 20:50-21:30 uur Tafelgesprek over de toekomst met Sander Steenbrink (Boskalis), Isolde Struijk (Van den Herik), Joris Vijverberg (Rijkswaterstaat), Erik van der Blom (Royal IHC) en André Boer (KROHNE). Hoe maken we de regionale waterbouw futureproof? Samen met ondernemers en bestuurders sluiten we 600 jaar strijd af en gaan we een nieuwe, duurzame alliantie aan met de rivier voor de komende 600 jaar. 

Wat? Live (high-level) event over de Drechtstedelijke Deltatechnologie. Op initiatief van de Gemeente Dordrecht zet de organisatie de regionale economie in de spotlight.

Wie? Bedrijven, young professionals, onderwijs, bestuurders (regionaal en nationaal) en overige geïnteresseerden.

​​​​​​​​​​​​​​Wanneer? 2 juli, 20:00u, live vanuit het Energiehuis Dordrecht
​​​​​​​

Aanmelden

Aanmelden voor de online masterclass Friends of the River kan via onderstaande link. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en (uiterlijk een dag voor aanvang) de link naar het online event.

​​​​​​​​​​​​​​Aanmelden voor de masterclass kan hier

Deel op social media: