Evaluatierapport ID Bellen en introductie vervolgpilot ID Contact

Binnenlands Bestuur sprak over ID Contact met de Arnhemse wethouder Jan van Dellen, de Nijmeegse gemeentesecretaris Arne van Hout en Ronald Mons, CIO Drechtsteden. Het interview is te lezen op www.binnenlandsbestuur.nl.

Evaluatierapport

De gemeenten Arnhem, Nijmegen en de Drechtsteden werken sinds december vorig jaar samen aan het dienstverlening innovatiepilot ID Contact. De komende 5 á 6 maanden onderzoekt het team hoe inwoners straks telefonisch, via de chat of via videobellen hun persoonlijke overheidszaken kunnen regelen. Online identificatie speelt hierin een centrale rol. Want persoonlijke gegevens verstrekken ze pas zodra zij zeker weten dat de persoon aan de andere kant van de lijn echt is wie die zegt dat 'ie is. De eerste fase ID Bellen is onderzocht en testte online identificatie en authenticatie over de telefoon. Die pilot werd vorig jaar succesvol afgerond en het evaluatierapport opgeleverd. ID Contact bouwt hierop verder. Het ID Bellen evaluatierapport staat voor download gereed op www.idbellen.nl.  

"Straks kan iedereen op zijn of haar geëigende manier contact met ons opnemen en zaken regelen." ​​​​​​​

Samenwerking met verschillende partijen

De gemeenten werken in ID Contact samen met de Belastingdienst, Digicampus/Logius, NOVUM, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en het iHub (Radboud Universiteit). Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties steunt het dienstverlening innovatieproject met Innovatiebudget Digitale Overheid.  

ID Contact: makkelijk, veilig, persoonlijk en met 100% privacy.​​​​​​​

Deel op social media: