Extra weekendafsluiting voor verbreding A15 Papendrecht - Sliedrecht

Van vrijdag 6 augustus 20.00 uur tot maandag 9 augustus 2021 5.00 uur is een extra afsluiting nodig van de snelweg A15 richting Rotterdam tussen knooppunt Gorinchem en toerit (23) Papendrecht.

Door onder meer grote hoeveelheden neerslag heeft de aannemer niet alle voor dat weekend geplande werkzaamheden voor de verbreding van de A15 Papendrecht-Sliedrecht kunnen afronden. Het zogenoemde reserveweekend wordt daarom ingezet. De geplande afsluiting van de N214 aankomend weekend, wordt verzet. 

Omleidingsroutes en bereikbaarheid 

Het verkeer richting Rotterdam wordt op de A27 bij knooppunt Gorinchem omgeleid via de: 

  • A27, A2, A12 en A20 

of de 

  • A27, A59 en A16 

Weggebruikers moeten rekening houden met 20 minuten extra reistijd. Verkeer in de omgeving wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Vervoer met gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A27, A59 en A16. 

Planning werkzaamheden 

De planning kan wijzigingen door onvoorziene omstandigheden. Kijk op de website N3 Werkzaamheden voor actuele informatie over deze werkzaamheden, de afsluitingen en omleidingen. 

Weekendafsluitingen voor A15 richting Gorinchem 

Voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht zijn ook 2 weekendafsluitingen in de richting van Gorinchem. Deze zijn gepland van: 

  • vrijdag 13 augustus 22.00 uur tot maandag 16 augustus 05.00 uur 

  • vrijdag 20 augustus 22.00 uur tot maandag 23 augustus 05.00 uur 

Tijdens deze weekenden is de A15 richting Gorinchem afgesloten vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid tot toerit (25) Sliedrecht-Oost. 

Verbreding A15 Papendrecht-Sliedrecht past bij ambities regio  

Goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor aantrekkelijk wonen, werken en vestigen van een bedrijf. Het groeiende aantal vrachtbewegingen, het toenemend woon-werk en recreatieverkeer maakt dat we als regio Drechtsteden klaar moeten staan voor de toekomst.  De Drechtsteden heeft daarom op het gebied van bereikbaarheid ambities opgesteld in de ‘Groeiagenda 2030’. Één van die ambities is om files op de A16, A15 en de N3 te verminderen en de doorstroming te verbeteren. De uitbreiding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht met 1 rijstrook verbetert de doorstroming van het verkeer, waardoor het bijdraagt aan de ambities.   

Bron: Rijkswaterstaat 

Deel op social media: