Fietspad Papendrechtsebrug (N3) gaat weer open

Vrijdagmiddag 22 april 2022 gaat het fietspad van de Merwedebrug bij Papendrecht rond 17.00 uur weer permanent open voor (brom)fietsers.

Het onderhoud aan het fietspad van de brug is dan afgerond en het fietspad ligt er weer goed bij. Dit is een week eerder dan gepland. De gratis fietspont tussen Huys de Merwede Papendrecht en Dordrecht Kerkeplaat (ruïne Huis te Merwede), die was ingezet om de hinder te beperken, vaart 22 april nog de hele dag van 06.15 tot 18.00 uur.

Werkzaamheden aan de brug

Het fietspad op de brug was hard toe aan een opknapbeurt. Aannemer Hollandia Services verving in opdracht van ons de oude houten balken van het fietspad voor nieuwe balken. Ook brachten ze een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkwamen bij het verwijderen van de oude balken. De nieuwe houten balken zijn tot slot voorzien van een rode asfaltlaag.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid 

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Ook werkt Smart Delta Drechtsteden aan betere bereikbaarheid. De Drechtsteden zetten hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Goede bereikbaarheid versterkt de Drechtsteden. Het verbeteren van fietspaden draagt hieraan bij.

Deel op social media: