Het belang van digitalisering in de regio Drechtseden

Jan Terlingen is sinds december 2020 als business developer Smart Manufacturing in de Drechtsteden (onderdeel Regio Deal project binnen de pijler Toegepaste Innovatie) actief bij InnovationQuarter. Hij richt zich daarbij op de maakindustrie, waar digitalisering en automatisering cruciale thema’s zijn om concurrerend te blijven. In een blog voor Maritime Delta legt hij uit waarom digitalisering niet alleen een ‘buzzword’ is, maar een cruciaal focusgebied hoort te zijn voor elke organisatie.

Bron: Maritime Delta 

“Waarom is digitaliseren belangrijk en urgent? 
Je hebt containerbegrippen en je hebt CONTAINERBEGRIPPEN. Digitalisering belooft bedrijven enorm veel voordelen te bieden, mits het behapbaar gemaakt kan worden. Het cruciaal om nu met digitalisering aan de slag te gaan. De waarde van data (analyse) wordt namelijk steeds vaker ingezien. Ook door klanten, leveranciers en andere partijen in waardeketens. Het benutten van data kan zeer waardevolle informatie opleveren voor klanten en dus vercommercialiseerd worden. Doe jij het niet? Dan doet een concurrent het wel. Daarnaast kan het benutten van data intern en extern gerichte processen sterk verbeteren afhankelijk van waar het bedrijf op wil sturen. Denk aan offertes automatisch kunnen genereren, kwaliteit of design van producten te verbeteren en data gedreven strategische beslissingen kunnen maken voor bijvoorbeeld productontwikkeling.” 

Lees het hele artikel hier.  

Onderdeel van Innovatie Roadmaps  

In nauwe samenwerking ontwikkelen Drechtsteden, Economic Development Board en InnovationQuarter de komende jaren Innovatie Roadmaps. Dit programma, één van de projecten met steun van de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem, moet de innovatiekracht vergroten door innovatieve projecten sneller naar de markt te brengen op het gebied van smart manufacturing, duurzaam varen, deltatechnologie en zorginnovatie. Hierbij wordt kennis gebundeld en de samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen aangegaan, met ondersteuning van een business developer op ieder thema.  

Bijdrage aan ambities Drechtsteden 

Werken waar je woont is één van de ambities van de Drechtsteden. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. 30.000 extra arbeidsplaatsen is het doel. Innovatie stimuleren en versnellen is een belangrijk onderdeel hiervan, waarbij digitalisering als een rode draad door alle initiatieven heen loopt en ieder thema raakt. De Innovatie Roadmaps dragen bij aan deze ambities.  

Deel op social media: