Jongeren kennis laten maken met ondernemerschap in de Drechtsteden

ZomerOndernemer Drechtsteden helpt jongeren tussen de 15 en 25 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Zij krijgen steun van professionele begeleiders die hen onder andere training, advies en tips geven. Het project is kosteloos en heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap.

Tijdens het traject, dat zes weken duurt, werken jongeren in hun eigen tijd aan het opzetten van een bedrijf. Het project begint met een driedaagse training. Ze leren de basiselementen van het ondernemen, zoals het schrijven van een ondernemingsplan, boekhouden, netwerken en klanten werven. Tijdens wekelijkse terugkomdagen bezoeken ze lokale ondernemers en krijgen ze workshops, presentaties en rondleidingen. Het project sluit feestelijk af, waarbij de deelnemers hun bedrijf presenteren aan vrienden, familie, andere ondernemers en de media. Na afloop bepalen de jongeren zelf of ze verdergaan met het bedrijf. 

Blijven werken aan een sterk ondernemersklimaat 

In de Drechtsteden is een sterk ondernemersklimaat, waarbij het helpen van andere ondernemers en jongeren centraal staat. ZomerOndernemer Drechtsteden is daarom een initiatief dat de Drechtsteden-gemeenten graag ondersteunen. Dat doen zij in samenwerking met de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden en het Da Vinci College. Daarnaast leveren ondernemers uit diverse sectoren een bijdrage aan het project. 

ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de elfde keer plaats in Nederland en wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. In 2015 heeft het project de Nederlandse finale gewonnen van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. 

30.000 extra arbeidsplaatsen in de Drechtsteden   

De zeven gemeenten in de Drechtsteden voeren gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ uit. In de Groeiagenda staan doelen en ambities waaraan de regio tussen nu en 2030 werkt. Werken waar je woont is één van die ambities. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. 30.000 extra arbeidsplaatsen is het doel. Het project ZomerOndernemer versterkt het ondernemersklimaat en draagt zo bij aan de ambities van de regio.  

Meer weten? 

https://www.zomerondernemer.nl/drechtsteden/ 

Deel op social media: