KICKSTART bijeenkomst voor werkgevers uit de regio Drechtsteden

Op 16 september organiseert KICKSTART Drechtsteden een bijeenkomst voor werkgevers uit de regio Drechtsteden om in gesprek te gaan over dilemma's op de werkvloer na de coronacrisis.

De coronacrisis heeft invloed op de arbeidsmarkt. Er zullen banen verdwijnen, verschuiven én er zal nieuwwerk ontstaan. De afgelopen maanden noodzaken tot analyse. Het afwegen van bestaande praktijken, het bepalen van geleerde lessen en het uitstippelen van jouw organisatie in de toekomst. 

De huidige arbeidsmarkt vraagt om nog meer flexibiliteit, aanpassingsvermogen, denken buiten de bestaande kaders en kijken naar mogelijkheden. Hoe kun je medewerkers aan je binden? En wat moet je eigenlijk regelen om de terugkeer naar kantoor zo soepel mogelijk te laten verlopen? Wat mag je als werkgever niet vergeten en waar liggen kansen?  

Tijdens de fysieke bijeenkomst gaan aanwezigen met elkaar op een laagdrempelige manier in gesprek over de dilemma’s die hierbij horen.  

Programma 

  • 16:30: Inloop  
  • 17:00 In gesprek met gastspreker over kansen zien en pakken in de coronacrisis 
  • 17:15 Q&A Pieter van den Brink (Arbeidsrecht Ten Holter Noordam advocaten) Interactief programma over dilemma's en do's & don'ts op de arbeidsmarkt. Er is voldoende ruimte om op informele wijze in gesprek te gaan 
  • 18:25 Netwerken 
  • 19:00 Einde event 

Over KICKSTART Drechtsteden 

KICKSTART Drechtsteden biedt begeleiding en advies bij de zoektocht naar een kansrijke baan, helpt waar nodig met bij- of omscholing  (onder andere via praktijkleren in het mbo, waarbij iemand tijdens het werk (een deel van) een mbo-opleiding kan doen) en maakt verbindingen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.  

Aanmelden  

Om de persoonlijke aandacht te waarborgen, is er ruimte voor een select aantal gasten. Aanmelden kan door een email te sturen naar: event@kickstartdrechtsteden.nl.  

Groeiagenda Drechtsteden 2030    

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. Werken waar je woont is één van die ambities. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. In gesprek gaan met werkgevers uit de regio over de toekomst draagt hieraan bij.  

Meer weten over de ambities? 

Ga naar https://www.drechtsteden.nl/Werken_Economie  

Deel op social media: