Kinderen inspireren om na te denken over hun toekomst

Wist je dat sinds januari 2020 alle kinderen in de groepen 5 tot en met 8 in de Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht hun eigen lokale kinderkrant ontvangen: Jong078? De krant is voor kinderen leuk om te lezen, maar streeft ook belangrijke doelen na!

Zo wil de kinderkrant kinderen stimuleren om beter en met meer plezier te gaan lezen, op een leuke manier een bijdrage leveren aan hun taalontwikkeling, hen meer betrekken bij hun woonplaats en een bijdrage leveren aan de meningsvorming van kinderen.  

In de rubriek Toekomst worden beroepen en opleidingen in de Drechtsteden onder de loep genomen. Hiermee worden kinderen op een laagdrempelige geïnformeerd over de opleidingen die ze in deze regio kunnen volgen en geïnspireerd om na te denken over wat ze later kunnen of willen worden. De Drechtsteden levert een bijdrage aan deze rubriek! 

Nieuwsgierig?

Neem eens een kijkje in de laatste editie: Kinderkrant Jong078 maart 2021 by Jong078, dé kinderkrant van de Drechtsteden - issuu 

Deel op social media: