Kinderkrant Drechtsteden vanaf 2022 ook beschikbaar voor Sliedrechtse Kinderen

Vanaf januari 2022 verschijnt de Kinderkrant Drechtsteden ook in Sliedrecht. Iedere maand ontvangen de leerlingen van groep 5 t/m 8 van alle basisscholen via school deze gratis regionale kinderkrant.

Doel kinderkrant

De kinderkrant Drechtsteden wil kinderen in de Drechtsteden stimuleren om beter en met meer plezier te gaan lezen, op een leuke manier een bijdrage leveren aan hun taalontwikkeling, hen meer betrekken bij hun woonplaats en een bijdrage leveren aan de meningsvorming van kinderen.

De toekomst

In de rubriek Toekomst worden beroepen en opleidingen in de Drechtsteden onder de loep genomen. Hiermee worden kinderen op een laagdrempelige geïnformeerd over de opleidingen die ze in deze regio kunnen volgen en geïnspireerd om na te denken over wat ze later kunnen of willen worden. Smart Delta Drechtsteden levert een bijdrage aan deze rubriek!

Over de Kinderkrant Drechtsteden

Kinderkrant Drechtsteden is een initiatief van Stichting Jong078. In de kinderkrant vertellen kinderen uit de Drechtsteden zelf over onderwerpen waar kinderen mee in aanraking kunnen komen. Onderwerpen zoals sport, kunst en cultuur, beroepen, techniek, natuur, verkeer, school en media, maar ook problemen zoals pesten of ziekte. Kinderen in groep 5 t/m 8 ontvangen deze regionale kinderkrant in de klas. Kinderkrant Drechtsteden is beschikbaar in de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en sinds 2022 Sliedrecht. 

De Kinderkrant online

Kinderkrant Drechtsteden is ook online te lezen. Bekijk hier de laatste editie van de Kinderkrant Drechtsteden.

Deel op social media: