Komst nieuwe (sociale) huurwoningen versneld dankzij bijdrage provincie

Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht kunnen, dankzij een bijdrage van de provincie Zuid-Holland, versneld sociale huurwoningen bouwen. Met een injectie van zo’n twee miljoen euro kunnen deze gemeenten hiermee een flink aantal projecten voor het einde van 2023 in gang zetten.

Versneld bouwen

Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht ontvangen bijna twee miljoen euro. Doel is om een aantal projecten die nu nog alleen op papier bestaan te versnellen en een aantal projecten die al verder zijn daadwerkelijk voor het einde van 2023 uit te voeren.

Knelpuntenpot

Het bedrag is afkomstig van de ‘subsidieregeling knelpuntenpot sociale huur en middenhuur'. Deze regeling is sinds april 2021 open voor aanvragen. Het doel van deze subsidieregeling is het versnellen van woningbouwprojecten met sociale huur- en middenhuurwoningen die nog een financieel tekort hebben.

Aangewezen projecten

Dankzij de bijdrage is het mogelijk om versneld de honderd woningen in het plan Crabbehof Noord in Dordrecht en het project Kraaienhoek in Papendrecht te bouwen. Hendrik-Ido-Ambacht kan over twee jaar rekenen op de bouw van huurwoningen in de Oranjebuurt. In totaal zorgt dit voor meer dan 350 nieuwe woningen, verspreid over deze gemeenten. Daarnaast is er geld beschikbaar om onder meer de plannen rondom de Noordoevers in Zwijndrecht en enkele locaties in Papendrecht versneld naar de ‘volgende fase’ te helpen.

Nieuwe woningen hard nodig

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld.  In deze Groeiagenda staan de gezamenlijke doelen en ambities van de Drechtsteden waaraan de regio tussen nu en 2030 werkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Één van de ambities is om 25.000 extra woningen te bouwen voor 2030. De toekenning van de provincie om hiermee sneller woningen te bouwen draagt hieraan bij.

​​​​​​​

Deel op social media: