Koplopers delen hun ervaringen met duurzaam ondernemen

Op 12 november is bij staalbedrijf Louis Ruys in Zwijndrecht het startsein gegeven voor de Nationale Duurzame Bedrijven Route. Op de eerste twee donderdagen van maart kunnen bedrijven elk jaar bij elkaar op bezoek om inspiratie op te doen over duurzaam ondernemen. Komend voorjaar op 3 & 10 maart 2022. Deelnemende bedrijven vertellen dan uitgebreid over hun aanpak en ervaringen met het verduurzamen van het bedrijfspand, de -processen en mobiliteit.

Deze nieuwe vorm van kennisdeling wordt met veel enthousiasme ondersteund door Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Smart Delta Drechtsteden en gemeente Molenlanden. Wethouder en regionaal portefeuillehouder Jacqueline van Dongen gaf vrijdag het startsein voor de route bij staalbedrijf Louis Ruys, in aanwezigheid van de eerste vijftien deelnemende koploperbedrijven uit regio Drechtsteden-Molenlanden. De aanwezigen kregen een  presentatie van het duurzame bedrijfspand van Louis Ruys op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht. 

“We willen gebruik maken van de positieve energie in de regio door deze bedrijven hun ervaringen, successen en tips te laten delen. Andere bedrijven kunnen hiervan leren en inspiratie opdoen om ook stappen te zetten, ” aldus Wethouder van Dongen. 

Het duurzaamheidsvraagstuk houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Daarom geven provincie Zuid-Holland en het ministerie van Binnenlandse Zaken hun steun om dit initiatief landelijk uit te rollen. 

Duurzame dilemma’s 

Ondernemers, park- en operationeel managers krijgen in toenemende mate te maken met vraagstukken over toekomstbestendige bedrijfsvoering. Door kennis en ervaringen op te halen bij anderen, kunnen zij een goed plan opstellen voor hun eigen bedrijf. Geïnteresseerden kunnen op 3 & 10 maart langs bij één van de deelnemende bedrijven en het hele jaar door verhalen lezen op het Platform Duurzame Bedrijven. 

Deelnemen als koploper 

Of het nu gaat om een transportbedrijf dat gebruik maakt van alternatieve brandstoffen of een mkb’er met een energiezuinig kantoorpand, elke ervaring is waardevol. Bedrijven in heel Nederland die op deze manier elkaar verder willen helpen, kunnen zich aanmelden via www.platformduurzamebedrijven.nl/aanmelden

Smart Delta Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden gaat voor nieuwe energie. De regio is goed op weg om in 2050 energieneutraal te zijn. Want het is zaak om bij te dragen aan een stabieler klimaat en het leefbaar houden van de aarde, voor huidige én volgende generaties. Smart Delta Drechtsteden draagt bij aan de klimaatdoelstellingen van Nederland en een duurzame toekomst voor de inwoners van deze regio. De lancering van Nationale Duurzame Bedrijven Route draagt hieraan bij. 

Deel op social media: