Kwartaalbijeenkomst 7 juni

Als bedrijfsleven, onderwijs en overheid werken we aan de realisatie van onze gezamenlijke ambities voor de regio. Dit doen we onder de vlag van Smart Delta Drechtsteden. Samen optrekken betekent nauw met elkaar in verbinding staan, elkaar informeren en inspireren en concrete afspraken maken. Op 7 juni is de volgende ronde om te ontmoeten, verbinden én inspireren in het stadion van FC Dordrecht.

Thema: Energieke Drechtsteden

Tijdens deze kwartaalbijeenkomst is de energietransitie in de regio de rode draad. Een immense en urgente opgave, versterkt door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. We dagen ook deze kwartaalbijeenkomst de deelnemers – ondernemers, werknemers, (studerende) jongeren, bestuurders en raadsleden - uit om hierover met elkaar het gesprek te voeren. Ieder vanuit zijn eigen rol, kennis en ervaring. Zo maken we gebruik van de kracht van gezamenlijkheid om oplossingen te realiseren voor onze regionale opgaven.

Verder gaan we met drie inspiratiesessies onder begeleiding van diverse experts uit de regio de diepte in op dit actuele onderwerp. Uw inbreng is nodig om deze gezamenlijke kracht maximaal in te kunnen zetten!

We kijken samen naar wat de toekomst ons brengt, waar we op in willen en moeten zetten en waar we als Smart Delta Drechtsteden het verschil maken. We kijken slim samen vooruit!

Het programma

16.30 uur - Inloop

17.15 uur - Welkom door dagvoorzitter 

17.20 uur - Aftrap André Flach en digitaal door Wouter Kolff

17.30 uur - Spreker Gerrit Hiemstra (Meteoroloog bij de NOS)

18.10 uur - Presentatie Leon Vlemmings (FC Dordrecht)

18.30 uur - Diner

20.00 uur - Inspiratiesessies

21:00 uur - Afsluiting dagvoorzitter Peter van der Velden en André Flach

21:10 uur - Borrel

23:00 uur - Diner

De inspiratiesessies

  • Sessie 1: Energietransitie & Arbeidsmarkt: hoe komen we in een krappe arbeidsmarkt aan voldoende vakmensen om de energietransitie de komende jaren uit te voeren?
  • Sessie 2: Energietransitie & Gebouwde Omgeving: waarom het warmtenet een kansrijke optie is in de warmtetransitie.
  • Sessie 3 : Energietransitie en Waterstof: de kansen voor waterstof voor transport over weg, transport over water en industrie in de regio.

 

Meer weten over de inspiratiesessies? Klik hier voor meer informatie

Aanmelden

Aanmelden kan heel eenvoudig tot uiterlijk 1 juni via deze link. Tijdens het aanmelden kunt u tevens aangeven of u gebruik wilt maken van onze gratis pendeldienst met een Drechthopper, een elektrische personenbus, tussen station Dordrecht en bestemming stadion FC Dordrecht (in samenwerking met Stroomlijn).

Herinneringsmail met programma 7 juni def​​​​​​​​​​​​​​

Deel op social media: