Lancering Duurzame Huizenroute

De Drechtsteden hebben zich aangesloten bij de Duurzame Huizen Route, een platform voor en door huiseigenaren. Op www.duurzamehuizenroute.nl staan circa 1800 duurzame huizenvoorbeelden door heel Nederland. Wie een kijkje wil nemen in een duurzaam huis, kan op 30 oktober en 6 november terecht bij de deelnemende huiseigenaren. Zij houden dan open huis. Zo kunnen geïnteresseerde inwoners op een laagdrempelige manier in contact met hen komen en leren van hun ervaringen.

Ervaringsverhalen en voorbeeldwoningen 

Op de website van het platform zijn naast voorbeeldwoningen ook ervaringsverhalen te vinden over duurzame maatregelen in huis, ervaringen met regenwaterafkoppeling en groene daken. 
De Drechtsteden hebben zich voor 3 jaar aan de Duurzame Huizen Route verbonden. Doel is om ook in deze regio duurzame huiseigenaren enthousiast te maken om hun woning als voorbeeld aan te melden. Communicatie over het platform en de open huizen op 30 oktober en 6 november vindt plaats via de gemeentelijke communicatiekanalen. 

Duurzame Bedrijven

Op initiatief van de Drechtsteden wordt een zelfde platform ontwikkeld voor duurzame bedrijven. Dat is een primeur. De bedoeling is dat dit ook uitgroeit tot een landelijk platform De lancering ervan vindt plaats in november 2021 met een kick off.  

​​​​​​​De energietransitie in de Drechtsteden

De Drechtsteden gaat, samen met partners in de regio, voor nieuwe energie. De regio werkt toe naar een duurzaam systeem voor het opwekken van elektriciteit en het verwarmen van huizen en gebouwen in de regio. En kiest hierbij voor een realistische en nuchtere aanpak, die gedragen wordt door inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners in de regio. De duurzame huizenroute draagt hieraan bij.​​​​​​​

Meer weten over de energietransitie in de Drechtsteden? ​​​​​​​Kijk op: www.drechtstedenenergie.nl

Deel op social media: