Meeloopdagen moeten scholieren verleiden voor een baan in het onderwijs

Scholieren liepen deze maand een dagje mee in het onderwijs in de regio Drechtsteden. Doel? Hen verleiden om een pabo-opleiding te volgen, want dat is hard nodig. Met de meeloopdagen wil Passie voor Onderwijs het lerarentekort in de Drechtsteden terugdringen.

Meerdere schoolbesturen zijn betrokken bij het project ‘Passie voor Onderwijs’ om het lerarentekort in de regio terug te dringen. Zo is er een speciale website voor regiogenoten die een carrière in het basisonderwijs overwegen. Hier kunnen middelbare scholieren en eventuele zij-instromers naast veel praktische informatie ook blogs en vlogs vinden over hoe leuk het is om voor de klas te staan. 

Beter verbinden van onderwijs en arbeidsmarkt draagt bij aan ambities 

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. In deze Groeiagenda staan de gezamenlijke doelen en ambities van de Drechtsteden waaraan de regio tussen nu en 2030 werkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Eén van de ambities is het creëren van 30.000 extra arbeidsplaatsen. Het beter verbinden van arbeidsmarkt en onderwijs en terugdringen van het lerarenkort draagt hieraan bij.  

Meer weten over Passie voor Onderwijs? 

Ga naar https://passievooronderwijsdrechtsteden.nl/  

Bekijk hier het originele bericht.  

Deel op social media: