Meer en passende woningen in de regio: een overzicht

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer en passende woningen. Afgelopen weken waren er diverse ontwikkelingen die bijdragen aan die ambitie. Met onder andere ontwikkelingen in alle zeven gemeenten.

Herontwikkeling Patersweg afgerond

Na drie jaar bouwen is de herontwikkeling van de Patersweg in Oud Krispijn in Dordrecht klaar. Afgelopen anderhalf jaar realiseerden Trivire en Trebbe 30 appartementen en 18 eengezinswoningen voor de sociale huur. Eerder ontwikkelde en realiseerde Trebbe al 89 woningen voor de koop en 38 woningen voor de middenhuur.

Lees hier de originele bron.

Start verkoop nieuwe woningen in Hardinxveld-Giessendam

Schuin tegenover het station van Hardinxveld-Giessendam aan de Stationsstraat en op loopafstand van verschillende voorzieningen ligt het project 'Het Perron'. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen met in totaal 15 appartementen. Op 31 mei start de inschrijving voor dit woningbouwproject.

Lees hier de originele bron.

Start bouw 37 woningen in Hendrik-Ido-Ambacht

In het sfeervolle dorpje De Straatjes komen 37 nieuwe woningen Het Oude Ambacht. Inmiddels is de eerste paal geslagen en zijn de bouwvoorbereidingen gestart. Dit is op 19 mei gevierd met de toekomstige bewoners, wethouder André Flach van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Paul Opstal van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Het Oude Ambacht is onderdeel van de ontwikkelingen in De Volgerlanden-Oost, ten oosten van de Vrouwgelenweg in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees hier de originele bron.

Handtekeningen voor woningbouw op terrein manege Polderstraat

Wethouder Arjan Kraijo en twee vertegenwoordigers van Polderstraat Alblasserdam B.V. sloten dinsdag 17 mei een overeenkomst. Dit is de eerste stap op weg naar woningbouw op het terrein van de voormalige manege aan de Polderstraat. Op het terrein komen koopwoningen voor de gemiddelde en ruimere beurs. De ontwikkelaar heeft bovendien het voornemen om 30% sociale koop / koopwoningen voor starters te realiseren.

Lees hier de originele bron.

Schoolterrein in Dordrecht wordt nieuwe woonwijk

BPS Real Estate, Woonbron en de gemeente Dordrecht willen medio volgend jaar beginnen met de woningbouw op het scholenterrein tegenover het Wielwijkpark, de zogeheten Bouwhuys-locatie. In totaal worden tussen de A16 en het park 209 nieuwe woningen gebouwd: 146 appartementen in wooncomplexen en twee woontorens en 63 rijtjeshuizen met tuin, die daartussen komen. Aan de rand van het terrein bouwt Woonbron 29 sociale huurwoningen.

Lees hier de originele bron.

Woningen op het Wipmolenterrein in Alblasserdam stap dichterbij

Op het Wipmolenterrein in Alblasserdam komen 33 woningen, koop én huur. Na ruim 12 jaar onderzoek en mogelijke plannen hebben Woonkracht10, Dudok Real Estate en de gemeente Alblasserdam begin mei hun handtekening gezet onder een overeenkomst om daadwerkelijk een woonproject op die plek te realiseren.

Lees hier de originele bron.

Bouw van 58 appartementen in oude regiokantoor is klaar

De bouw van 58 appartementen in het oude regiokantoor in Dordrecht is afgerond. Bouwonderneming Stout heeft het pand, dat nu de naam Volt draagt, opgeleverd. Op de begane grond komen een kinderopvang en een school.

Lees hier de originele bron.

Sliedrecht wil 1500 woningen bouwen boven het spoor 

Over het spoor in Sliedrecht moeten er 1500 woningen komen. Dat bleek uit een eerste presentatie van de wijk die het gemeentebestuur wil gaan bouwen in Sliedrecht-Noord, maar het gemeentebestuur wil daar meer dan enkel huizen. Op de eerste schetsen staat ook een twee kilometer lang park ingetekend.

Lees hier de originele bron.

Ongeveer dertig appartementen voor starters in Papendrecht

Op de PC Hooftlaan in Papendrecht, ter hoogte van winkelcentrum De Meent, moet een appartementencomplex komen met plek voor ongeveer dertig woningen. Voornamelijk voor starters. Voor het kersverse gebouw wordt onder meer het pand van de Kunstuitleen gesloopt, zo is althans het plan.

Lees hier de originele bron.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Want mensen die hier nu wonen, hebben een woning nodig die bij hen past. Dat geldt ook voor mensen van buiten de regio. Omdat ze terug willen verhuizen, of omdat ze hier werken en dichtbij hun werk willen wonen. Daarom werken de Drechtsteden aan voldoende passende woningen, zodat iedereen die dat wil hier goed kan wonen. De ontwikkelingen in alle zeven gemeenten dragen hieraan bij.

Deel op social media: