Meer en passende woningen in de regio: een overzicht

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer en passende woningen. Afgelopen weken waren er diverse ontwikkelingen die bijdragen aan die ambitie. Met onder andere ontwikkelingen in Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht.

Pand te koop in Papendrecht voor woningbouw

Het pand Poldermolen 8 in Papendrecht (nu nog politiebureau en voormalige brandweerkazerne) komt per 1 januari leeg. De gemeente werkt aan plannen voor woningbouw en de gemeenteraad heeft hier in april 2021 een stedenbouwkundig kader voor vastgesteld.

Bekijk hier de orginele bron

Ontwikkeling woningbouw Ons Dorp in Hardinxveld-Giessendam

De previewfase van het tweede deel van het natuur inclusieve project Ons Dorp in Gemeente Hardinxveld-Giessendam is vandaag gestart. Vanaf nu is het mogelijk om interesse in een woning aan ons kenbaar te maken. Daarnaast zijn de prijsranges bekend en staan de plattegronden op de kavelkaart op de website.

Bekijk hier de orginele bron

Woningbouw aan het Kromhout in oktober van start

Anderhalf jaar later dan gepland, gaat de bouw van 41 appartementen aan het Kromhout in Dordrecht in oktober officieel van start.

Bekijk hier de orginele bron

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor meer woningen: 25.000 nieuwe woningen tot 2030. En dat is essentieel. Want mensen die hier nu wonen, hebben een woning nodig die bij hen past. Dat geldt ook voor mensen van buiten de regio. Omdat ze terug willen verhuizen, of omdat ze hier werken en dichtbij hun werk willen wonen. Daarom werken de Drechtsteden aan voldoende passende woningen, zodat iedereen die dat wil hier goed kan wonen. De ontwikkelingen in de gemeente Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht dragen hieraan bij.

Deel op social media: