Meer fietsgebruik speerpunt van de regio

Een van de speerpunten van het mobiliteitsprogramma van onze regio is het bevorderen van reizen met de fiets. De afgelopen jaren zijn er binnen Smart Delta Drechtsteden al diverse activiteiten georganiseerd voor het stimuleren van fietsen.

Voorbeelden

Zo was het bijvoorbeeld mogelijk om gratis een E-bike uit te proberen. Sinds een aantal maanden staan er in Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht deelfietsen waar de inwoners goed gebruik van maken. Daarnaast heeft De gemeente Dordrecht in de maand mei nieuwe vergunningen aangeboden om het deelvervoer op de fiets en scooter in de toekomst verder uit te kunnen breiden.  

Toekomstplannen

Ook zijn er uitgebreide toekomstplannen om in de hele regio zogenaamde ‘OV hubs’ in te richten. Dat kunnen plaatsen zijn rondom (trein)stations waar deelvervoer wordt aangeboden, maar ook kleinere hubs bijvoorbeeld bij busstations. De hubs hebben als doel om de reiziger de gelegenheid te bieden om met het ov (eventueel gecombineerd met deelvervoer) op de plaats van bestemming aan kan komen. De kleine én grote OV-hubs zullen in de komende jaren een logisch onderdeel gaan vormen van het mobiliteitsnetwerk binnen Smart Delta Drechtsteden. Hiermee gaan we letterlijk slim samen vooruit!  

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de Drechtsteden wonen. Ook werkt Smart Delta Drechtsteden aan betere bereikbaarheid. De Drechtsteden zetten hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. 

Deel op social media: