(Mijl)paal Ambachtsezoom: symbolische eerste paal de grond in

Een feestelijk moment voor bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht: op 12 mei sloeg regionaal portefeuillehouder André Flach symbolisch de eerste paal van het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Daarmee is de komst van het bedrijvenpark weer een stap dichterbij. Niet alleen mooi voor Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook voor de regio Drechtsteden.

Circulair en energieneutraal bedrijvenpark   

Ambachtsezoom is een circulair en energieneutraal bedrijvenpark, geïnspireerd door het Cradle to Cradle principe: alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving in het bedrijvenpark zijn 100% recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. Met 8 circulaire doelen creëert het bedrijvenpark meer biodiversiteit, verbetert het water en luchtkwaliteit en draagt het bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot. De locatie ligt direct aan de A16. Ondernemen gaat hier hand in hand met innovatie, collectieve oplossingen voor duurzaam ondernemen en een prettig omgeving voor mens en natuur.  De Ambachtsezoom verwacht, door de ontwikkeling van dit terrein, een groei van ongeveer 450 tot 750 banen.  

Ambitie Groeiagenda: 30.000 extra arbeidsplaatsen  

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan de regio tussen nu en 2030 werkt. Werken waar je woont is één van die ambities. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. De komst van het nieuwe terrein ‘Ambachtsezoom’ draagt bij aan het doel om 30.000 extra arbeidsplaatsen te creëren.   

Meer weten?   

Kijk dan op: https://www.ambachtsezoom.nl/ ​​​​​​​

Deel op social media: