(Mijl)paal Waterbusplein: startsein gegeven

Een feestelijk moment voor het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht: op 3 juni gaf wethouder André Flach het startsein voor de ‘eerste’ paal. Het project, ook onderdeel van de Regio Deal, komt hiermee een stap dichterbij.

Illustratie Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht​​​​​​​©Illustratie Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​Met de komst van het Waterbusplein heeft Hendrik-Ido-Ambacht er binnenkort een hoogwaardig plein bij. Het plein aan rivier de Noord biedt bij oplevering ruimte voor ondernemerschap, horeca, en een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook komen er bijzondere elementen op het plein. Denk aan een oude scheepsloperskraan, een fontein tussen de terrassen en een trap tot aan het rivierwater. 

​​​​​​​Lees ook het artikel uit het AD: 'Bouw van grootschalig project De Noordkade gaat van start: ‘Dit maakt me trots’


​​​​​​​Onderdeel van de Dynamische oevers 

Het Waterbusplein is onderdeel van ‘Dynamische oevers’ in de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem. Binnen dit thema kijkt de regio naar beter gebruik en toegankelijkheid van de oevers. De rivieren en hun oevers zijn namelijk kenmerkend voor deze regio. Geliefd om langs te recreëren en te wonen. De zware industrie langs de oevers is echter ook kenmerkend. Binnen dit project wordt daarom gekeken naar het verplaatsen van bedrijven om zo ruimte aan oevers te creëren voor kwalitatief hoogwaardige woningbouw en voorzieningen die uitnodigen om naar die plek te komen, er te verblijven en de (getijde)rivier te beleven. 

Regio Deal versnelt plannen Groeiagenda  

Het geld uit de Regio Deal draagt bij aan het versnellen van de plannen uit de ‘Groeiagenda Drechtsteden 2030’. In deze Groeiagenda staan de gezamenlijke doelen en ambities van de Drechtsteden, waaraan de regio tussen nu en 2030 werkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. De komst van het Waterbusplein draagt hieraan bij.  

Meer weten over de Regio Deal? 

Ga naar https://www.drechtsteden.nl/Regio_Deal

Of lees over andere recente woningbouwontwikkelingen

Ga naar 'Woningbouwontwikkelingen mei'.

Deel op social media: