Minister Mark Harbers ontvangt de Regionale Maritieme Agenda Zuid-Holland

Minister Mark Harbers ontvangt de recent gepubliceerde Regionale Maritieme Agenda van Jeannette Baljeu, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland namens de regio. Mark Harbers nam de agenda in ontvangst tijdens een werkbezoek aan de haven van Rotterdam samen met minister Rob Jetten. De agenda heeft als doel om door middel van intensievere samenwerking in Zuid-Holland de huidige voorlopers positie van de regionale maritieme sector te versterken en hiermee een significante bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie en digitalisering.

Koploper zijn en blijven

Jeannette Baljeu: “De Regionale Maritieme Agenda laat zien waar we de komende jaren aan moeten werken om in 2030 koploper te zijn, en te blijven, in de energietransitie en in digitalisering. Een ambitie die past. Want de scheepsbouw, offshore, scheepvaart en vele andere maritieme bedrijven in Zuid Holland lopen al honderden jaren voorop in de wereld.”

Experts, kennisinstellingen en overheden uit de maritieme sector hebben samen de ambitie geformuleerd om in 2030 de koploper te zijn en te blijven in de energietransitie en digitalisering. Het cluster wil daarnaast op internationaal gebied nóg concurrerender zijn dan nu en dat op een duurzame manier. Zij willen dit bereiken met intensieve samenwerking en slimme oplossingen.

Maritime Delta heeft de agenda met verschillende partners helpen opstellen en gaat de opvolging uitvoeren. Het samenstellen van de Regionale Maritieme agenda is een omvangrijk traject geweest met tientallen sessies met experts uit de sector. Ook zijn de afgelopen periode meer dan 80 CEO’s, directeuren en bestuurders uit de regionale sector gesproken. Dit heeft geleid tot een succesvolle bijeenkomst 4 november vorig jaar tijdens Europort waarin de verkenning van en uitkomsten centraal stonden.

Meer weten over de regionale Maritieme agenda? 

De Regionale Maritieme agenda is te bekijken en te downloaden. Vanuit Maritime Delta zullen we in samenwerking met regionale en nationale partners de agenda monitoren en deels uitvoeren. 

Over Maritime Delta 

Nederland is het maritieme centrum van Europa en het hart van het cluster bevindt zich in de Maritime Delta: het gebied van Tweede Maasvlakte tot en met Gorinchem en Werkendam. 
De Maritime Delta is op het gebied van maritiem onderzoek, ontwikkeling en innovatie een van de sterkste regio’s ter wereld. Die sterke positie is mogelijk door een veelzijdige maritieme industrie, een zeer diverse vloot van zeeschepen, de grootste binnenvaartvloot van Europa en grootste havencapaciteit van de wereld. Daarnaast is Nederland wereldwijd toonaangevend op het gebied van offshore dienstverlening en ontwikkeling van complexe maritieme systemen. Smart Delta Drechtsteden is partner van Maritime Delta.

 

Deel op social media: