Nieuw bedrijventerrein Ambachtsezoom gaat uiteindelijk voor honderden banen zorgen

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft 40.000 vierkante meter grond op het nieuwe bedrijventerrein Ambachtsezoom verkocht aan vier projectontwikkelaars. Daarmee is het terrein nu voor de helft gevuld. De Ambachtsezoom verwacht, door de ontwikkeling van dit terrein, een groei van ongeveer 450 tot 750 banen. De groei van het aantal banen wordt mede gecreëerd, doordat lokale ondernemers de mogelijkheid krijgen te verplaatsen én te groeien. Een mooie ontwikkeling voor de regio!

Helft van het bedrijventerrein nu gevuld 

Circulair en energieneutraal bedrijvenpark  

Ambachtsezoom is een circulair en energieneutraal bedrijvenpark, geïnspireerd door het Cradle to Cradle principe: alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving in het bedrijvenpark zijn 100% recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. Met 8 circulaire doelen creëert het bedrijvenpark meer biodiversiteit, verbetert het water en luchtkwaliteit en draagt het bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot. Er is ruim 15 hectare te koop als bedrijfskavel, waarvan de helft inmiddels is verkocht. De locatie ligt direct aan de A16. Ondernemen gaat hier hand in hand met innovatie, collectieve oplossingen voor duurzaam ondernemen en een prettig omgeving voor mens en natuur.  

Ambitie Groeiagenda: 30.000 extra arbeidsplaatsen 

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. Werken waar je woont is één van die ambities. Dat betekent bestaande banen behouden en nieuwe bedrijven en werkgelegenheid naar de regio halen. Maar ook investeren in goed opgeleide mensen die aan de vraag van het bedrijfsleven in onze regio kunnen voldoen. De komst van het nieuwe terrein ‘Ambachtsezoom’ draagt bij aan het doel om 30.000 extra arbeidsplaatsen te creëren.  

Meer weten?  

Kijk dan op: https://www.ambachtsezoom.nl/ 
 

Deel op social media: