Nieuwe aansluiting A15/N214 gereed

Zaterdag 13 november 08.00 uur wordt afrit Papendrecht (23), vanaf de A15 (vanuit Gorinchem) naar de N214 richting Oud-Alblas weer opengesteld. De afrit is onderdeel van de nieuwe aansluiting van de A15 op de N3 en de N214. De nieuwe carpoolplaats gaat op donderdag 18 november open. Goed voor de bereikbaarheid van Smart Delta Drechtsteden.

Vanaf zaterdag 13 november is ook het fietspad langs de N3 over de A15 weer open.

Nachtafsluiting voor openstellen afrit

Vrijdag 12 november 21.00 uur tot zaterdag 13 november 08.00 uur is afrit (23) Papendrecht vanaf de A15 (vanuit Gorinchem) naar de N214 en de N3 afgesloten. Tijdens deze nachtafsluiting wordt alles in orde gemaakt om de afrit naar de N214 open te stellen. Verkeer wordt omgeleid via af- en oprit Alblasserdam.

Nieuwe carpoolplaats

Aannemer Strukton werkt nog aan de nieuwe carpoolplaats langs de Parallelweg. Deze wordt op donderdag 18 november in gebruik genomen. De tijdelijke carpoolplaats aan de Veerweg wordt vanaf 22 november gesloten.

Nieuwe aansluiting A15/N3/N214

Ter hoogte van de Veerweg/Parallelweg is een nieuwe kruising met verkeerslichten aangelegd. De oprit naar de A15 richting Rotterdam is iets verlegd richting het noorden. Sinds 7 oktober is de nieuwe boog vanaf de A15 (vanuit Gorinchem) naar de N3 richting Papendrecht/Dordrecht in gebruik genomen. De nieuwe afrit loopt onder de N3 door, via een nieuwe lus waarna het verkeer rechtsaf gaat naar de N3. De afrit vanaf de A15 (vanuit Gorinchem) naar de N214 richting Oud-Alblas is omgebouwd naar 1 rijstrook en er is een nieuw verkeerslicht geplaatst. Aansluitend wordt de nieuwe carpoollocatie gemaakt.

Nachtafsluitingen N214 en N3

Volgende week zijn er op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 november nog drie nachtafsluitingen nodig van de N214, tussen de N481 en de Veerweg (richting Dordrecht) en van de N3, tussen de Merwedestraat en de Provincialeweg (richting Papendrecht). Bekijk de agenda voor de actuele planning.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid

​​​​​​​​​​​​​​Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid. Daarom zetten de Drechtsteden hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Dit gebeurt met slimme oplossingen voor mobiliteit die zo duurzaam mogelijk zijn. Voorbeelden zijn meer openbaar vervoer over het water en een betere kwaliteit van het fietsnetwerk als duurzaam alternatief voor de auto.

 

 

 

Deel op social media: