Nieuwe exploitant voor de Waterbus

De waterbus krijgt vanaf 2022 een nieuwe exploitant. De combinatie Aqualiner BV/Swets ODV Maritiem BV heeft de aanbesteding van de provincie Zuid-Holland gewonnen.

In december was al bekendgemaakt dat deze vervoerder de aanbesteding had gewonnen. Toen zorgden de gemeenten in de regio Drechtsteden er samen voor dat de waterbus in de regio zou blijven doorvaren.  

Blue Amigo 

Vanwege de nieuwe vervoerder verandert de naamgeving van de waterbus. De nieuwe werknaam is ‘Blue Amigo’. De ‘Waterbus’ blijft hierbij als systeemnaam behouden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de trein en de bus. De verbinding met Sliedrecht blijft in stand en Zwijndrecht, Dordrecht en Papendrecht krijgen vier keer per uur een directe verbinding zonder overstap. 

 
De nieuwe vloot wordt gebouwd door Damen Shipyards. Binnen de Drechtsteden bieden de schepen ruimte aan 75 passagiers, 65 fietsen en hebben 20 zitplaatsen. Hierbij is ook aan de duurzaamheidsambities gedacht. De nieuwe waterbusvloot gaat binnen de Drechtsteden op de verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht elektrisch varen. 

Waterbus belangrijk voor ambities regio  

Goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor aantrekkelijk wonen, werken en vestigen van een bedrijf. Het groeiende aantal vrachtbewegingen, het toenemend woon-werk en recreatieverkeer maakt dat we als regio Drechtsteden klaar moeten staan voor de toekomst. De Drechtsteden heeft daarom op het gebied van bereikbaarheid ambities opgesteld in de ‘Groeiagenda 2030’. Één van de ambities is het stimuleren van openbaar vervoer over water. De komst van de nieuwe exploitant draagt hieraan bij.  

​​​​​​​Bron: gemeente Papendrecht

Deel op social media: