Nieuwe woningen in de Drechtsteden: een overzicht van de maand april

25.000 extra woningen bouwen voor 2030, dat is een van de ambities van de Drechtsteden. In april waren er diverse woningbouwontwikkelingen die hieraan bijdragen.

Start verkoop IJzergieterij 

Midden april is gestart met de verkoop van De IJzergieterij in Hardinxveld-Giessendam. Er blijkt veel interesse te zijn: tijdens een online webinar kwamen meer dan 500 aanmeldingen. In totaal komen er 150 woningen en appartementen op een unieke locatie aan de rivier De Merwede. 
 
Bekijk hier het originele bericht.  

Nieuwe woningen op het Wipmolenterrein een stap dichterbij 

Er is een stap genomen in de komst van woningbouw op het Wipmolenterrein in Alblasserdam. Er ligt nu een plan klaar voor 33 eengezinswoningen, waarvan er elf zijn bestemd voor sociale huurders en dan ook nog eens specifiek voor starters. Het terrein aan de Zeevaartschoollaan ligt al sinds het vertrek van sociaal cultureel centrum De Wipmolen, dat ruim tien jaar geleden verkaste naar Landvast, te wachten op een nieuwe bestemming.  
 
Bekijk hier het originele bericht. 

Mogelijke komst van flats in Papendrecht 

Papendrecht wil op de plek waar nu de brandweer en de politie nog gevestigd zijn, drie flats neerzetten tot tien verdiepingen hoog. Er wordt op dit moment gekeken naar verschillende opties. De bouw moet volgend jaar al beginnen. 

Bekijk hier het originele bericht. 

Nieuwe woningen dragen bij aan Groeiagenda Drechtsteden 2030   

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Dat betekent investeren in nieuwe woningen én de voorzieningen die bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving. De ontwikkelingen in de gemeenten Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam dragen hieraan bij. 

Meer weten over de ambities?  

Kijk dan op https://www.drechtsteden.nl/Wonen.   

Deel op social media: