Nieuwe woningen in de Drechtsteden: een overzicht van de maand maart

25.000 extra woningen bouwen voor 2030, dat is een van de ambities die de Drechtsteden wil realiseren. In maart waren er woningbouwontwikkelingen in Dordrecht en Zwijndrecht die hieraan bijdragen.

400 woningen in nieuwe woonwijk Dordts Buiten 

Voor de nieuwe woonwijk Amstelwijck in Dordrecht is er een volgende stap gezet. Samen met de ontwikkelaars Plegt-Vos en Roosdom Tijhuis heeft de gemeente Dordrecht de ontwikkelovereenkomst getekend voor de bouw van 400 woningen in het deelproject Dordts Buiten. In deze groene en duurzame woonwijk komen eengezins-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande koopwoningen. In Amstelwijck komen in totaal 800 woningen. Amstelwijck is onderdeel van de Spoorzone, waarlangs Dordrecht zich verder wil ontwikkelen. 

Bron: Lees hier het volledige nieuwsbericht van de gemeente Dordrecht.   

 
Woningbouw Zwijndrecht in de lift 

Het aantal nieuwgebouwde woningen is de afgelopen drie jaar in Zwijndrecht sterk toegenomen. Waar er in 2018 60 nieuwe woningen bij kwamen, groeide dat aantal in 2019 naar 83 woningen en in vorig jaar steeg het aantal naar 183 woningen. Ook in 2021 gaat Zwijndrecht door. Dat gebeurt onder meer bij het bouwproject Mimosahof, waar de voormalige Sint Petruskerk wordt verbouwd. In de vroegere kerkzaal zijn zes levensloopbestendige woningen gebouwd met voorzieningen op de begane grond. Tegenover de kerk worden ook zes levensloopbestendige patiowoningen gebouwd met slaapkamer en badkamer op de begane grond. Het is de bedoeling dat het project Mimosahof in het najaar klaar is. 

Bron: Lees hier het volledige nieuwsbericht van de gemeente Zwijndrecht.   

Nieuwe woningen dragen bij aan Groeiagenda Drechtsteden 2030  

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Dat betekent investeren in nieuwe woningen én de voorzieningen die bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving. De ontwikkelingen in Dordrecht en Zwijndrecht dragen bij aan deze ambitie.  

Meer weten over de ambities? 

Kijk dan op https://www.drechtsteden.nl/Wonen.  

Deel op social media: