Nieuwe woonwijk met getijdenpark op de Noordoevers

Dankzij de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem kan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht als eerste een woningbouwproject realiseren op de Noordoevers, aan het drierivierenpunt van de Drechtsteden.

Ruimte door bedrijfsverplaatsingen

​​​​​​​Door bedrijfsverplaatsingen is er op de Noordoevers, bij de rivier De Noord/de Strooppot, ruimte ontstaan in Hendrik-Ido-Ambacht voor duurzame woningbouw en het ontwikkelen van een getijdenpark (waarvan De Noordoevers, de Galgeplaat en de Sophiapolder deel uitmaken). Begin februari stemde de gemeenteraad in met de plannen.

Wethouder André Flach is blij: “Al meer dan 20 jaar proberen we dit gebied om te vormen van industrie die daar voor een groot deel verdwenen is naar wonen aan het water. En heel belangrijk: we maken deze prachtige oevers toegankelijk voor onze inwoners. Woningbouw op de Noordoevers sluit ook goed aan bij de grote vraag naar woningen in onze gemeente en regio”.

Over de Regio Deal

De Drechtsteden, Gorinchem en de provincie Zuid-Holland investeren 22,5 miljoen euro in de regio: dynamische oevers, innovatie en een betere aansluiting onderwijs op de arbeidsmarkt. Het Rijk verdubbelt dat bedrag. Bedrijfsleven en opleidingsinstituten werken samen in projecten. 

Meer weten?

Het volledige bericht lees je hier of kijk op https://www.denoordoevers.nl/.

 

Deel op social media: