OI4 Demonstrator wint Implementation Award 2021

Het project ‘OI4 Demonstrator’ is bekroond met de Implementation Award 2021 van de Open Industry 4.0 Alliance. In dit project slaat een grote groep van internationale partners de handen ineen om een impuls te geven aan het verbeteren van de onderlinge samenwerking in de industrie. Het project wordt gerealiseerd rond het Flow Center of Excellence in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Innovation Quarter ondersteunt dit project via het SMITZH-programma. Een mooi voorbeeld van innovatie binnen Smart Delta Drechtsteden.

Open innovatie en verspreiding

In het winnende project laat de demonstrator het OI4-concept zien in een ‘real world’ procesinstallatie door een koppeling met het Flow Center. Het platform zal worden gebruikt voor demonstraties en andere vormen van kennisdeling, zoals workshops en het opzetten van whitepapers. Het consortium achter het project wordt gevormd door toonaangevende partners in de industrie, waaronder Ureason, Krohne, Pepperl&Fuchs, WAGO, Samson, FOCUS-ON, M&M Software, Codewrights, het Da Vinci College en het Flow Center of Excellence. Lees hier meer over het OI4-concept.

Open Industry 4.0 Alliance

De Implementation Award van de Open Industry 4.0 Alliance is gericht op impactvolle implementatieprojecten en werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het OI4 Demonstrator moest het in de laatste ronde opnemen tegen zes andere projecten. Het project wist de jury vooral te overtuigen doordat het een breed gedragen project is met partners van binnen en buiten de Alliantie. Gezamenlijk zijn zij erin geslaagd tot een oplossing te komen die niet alleen dient als ‘showcase’, maar ook daadwerkelijk wordt toegepast.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen

Smart Delta Drechtsteden gaat voor extra banen. Het gaat om 30.000 nieuwe werkplekken. Zowel bij bestaande als nieuwe bedrijven. Bedrijven die continu bezig zijn hun kennis en kunde te verbeteren en te vernieuwen. Onderwijs, overheid en bedrijfsleven werken nauw samen om die extra banen voor elkaar te krijgen.

De Drechtsteden innoveren ook. Ondersteunende initiatieven als de Duurzaamheidsfabriek, de Maakfabriek en het MKB-Katalysatorfonds zijn in het leven geroepen om de innovatiekracht van de regio te vergroten en te versterken. Sectoren die veel aan innovatie doen zijn de maritieme sector, de (technologische) maakindustrie en de sector zorg en welzijn. Ze zijn kenmerkend voor deze regio. Onderling is er ook veel uitwisseling: om van elkaar te leren, samen nieuwe inzichten op te doen, producten en processen te ontwikkelen en die in de praktijk te toetsen. Onderzoek helpt hen daarbij. OI4 Demonstrator is een goed voorbeeld van innovatie binnen Smart Delta Drechtsteden en draagt hieraan bij. 

Deel op social media: