Qbuzz haalt Donkey Republic deelfietsen naar de Drechtsteden

Vanaf eind 2021 zijn er Donkey Republic deelfietsen beschikbaar in de Drechtsteden. Met de boodschap: ‘Fietsen, altijd en voor iedereen’ is er voor iedereen in de regio een fiets beschikbaar. Deze knaloranje deelfietsen zijn een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer. ‘Daar waar de bus of trein stopt, brengt de fiets jou verder.’

Altijd een deelfiets beschikbaar in de buurt  

Qbuzz maakt de reis naar de halte of station nog makkelijker door reizigers gebruik te laten maken van de fietsen van Donkey Republic. Op ruim 75 punten binnen de Drechtsteden kunnen reizigers een fiets vanaf eind 2021 ophalen of achterlaten. Er staan maar liefst 230 fietsen in de regio. Er is altijd een fiets beschikbaar in de buurt. Het werkt heel eenvoudig. Reserveer een fiets via de Qmove reisapp (Google Play Store of Apple Store), ontgrendel hem met de telefoon en fiets zo lang iemand het nodig heeft. Klaar met fietsen? Breng de fiets naar een locatie in de buurt en stop de huur.

Samenwerking Donkey Republic  

Met de introductie van Donkey Republic deelfietsen in de Drechtsteden gaat Qbuzz een samenwerking aan met Donkey Republic. Zij gaan van start in Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. 

Om het deelfietsen netwerk succesvol te maken, is een bepaalde dichtheid van het netwerk nodig. Door veel locaties aan te bieden, kun je ook altijd dichter bij je uiteindelijke bestemming komen, waardoor meer plaatsen beter bereikbaar zijn. Idealiter is er binnen 150-200 meter een fiets te vinden. Met de 230 fietsen, verdeeld over 75 stations is er altijd een fiets in de buurt. Waar het openbaar vervoer stopt, gaat de fiets gewoon verder. Daarnaast zijn deelfietsen ook een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer. Bij succes breidt Qbuzz verder uit; eerst naar de resterende Drechtsteden en daarna ook verder in de regio. 

Fiets deze maand de eerste 30 minuten gratis  

Om het voor iedereen nog aantrekkelijker te maken de Donkey Republic deelfiets uit te proberen, fietsen reizigers nu een maand lang de eerste 30 minuten gratis op een Donkey fiets. Gebruik hiervoor bij betaling de code met de code ‘GREENRIDEDOT’. De Donkey Republic deelfiets is te boeken in de Qmove reisapp.

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid 

Smart Delta Drechtsteden gaat voor betere bereikbaarheid. Daarom zetten de Drechtsteden hoog in om de regio via het water, de weg en het spoor bereikbaar te houden. Dit gebeurt met slimme oplossingen voor mobiliteit die zo duurzaam mogelijk zijn. Voorbeelden zijn meer openbaar vervoer over het water en een betere kwaliteit van het fietsnetwerk als duurzaam alternatief voor de auto. De komst van deelfietsen dragen hieraan bij. 

Deel op social media: