Recente (woning)bouwontwikkelingen

Afgelopen weken waren er diverse ontwikkelingen die bijdragen aan de ambities op het gebied van Bouwen en Wonen van de regio Drechtsteden. Met onder andere de start van de bouw van het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht.

(Mijl)paal Waterbusplein: startsein gegeven

Een feestelijk moment voor het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht: op 3 juni gaf wethouder André Flach het startsein voor de ‘eerste’ paal. Het project, ook onderdeel van de Regio Deal, komt hiermee een stap dichterbij. ​​​​​​​Met de komst van het Waterbusplein heeft Hendrik-Ido-Ambacht er binnenkort een hoogwaardig plein bij. Het plein aan rivier de Noord biedt bij oplevering ruimte voor ondernemerschap, horeca, en een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. 
 
Bekijk hier het originele bericht.  

Papendrecht realiseert honderden woningen 

Papendrecht is op dreef om in de komende jaren een behoorlijke woningopgave te realiseren. In de komende vijf jaar wil de gemeente honderden nieuwe woningen bouwen. Zo wordt er onder andere gebouwd voor starters, sociale woningbouw en voor doorstromers. 
 
Bekijk hier het originele bericht.  

Woningbouw Wilhelminakwartier in Sliedrecht 

In het derde kwartaal van 2021 gaat een projectontwikkelaar op het terrein van het voormalig Albert Schweitzer Ziekenhuis (tussen de Wilhelminastraat en de Kerkbuurt) in Sliedrecht woningbouw realiseren. In totaal komen er zo’n 100 appartementen, bedoeld voor starters, senioren, eenpersoonshuishoudens en doorstarters. 
 
Bekijk hier het originele bericht. 

Realisatie sociale huurwoningen in Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht 

Woningcorporatie Trivere heeft in de maand maar liefst 3 bouwovereenkomsten getekend. Met deze overeenkomsten realiseert de woningbouwcorporatie 61 sociale huurwoningen in Dordrecht en 14 in Hendrik-Ido-Ambacht.  

Bekijk hier het originele bericht. 

Nieuwe woningen dragen bij aan Groeiagenda Drechtsteden 2030   

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Dat betekent investeren in nieuwe woningen én de voorzieningen die bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving. De ontwikkelingen in de gemeenten Papendrecht, Sliedrecht, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht dragen hieraan bij. 

Meer weten over de ambities?  

Kijk dan op https://www.drechtsteden.nl/Wonen.   

Deel op social media: