Recente (woning)bouwontwikkelingen in de Drechtsteden: een overzicht

Ook deze maand waren diverse ontwikkelingen die bijdragen aan de ambities op het gebied van Bouwen en Wonen van de regio Drechtsteden. Met onder andere de oplevering van nieuwe woningen in Dordrecht en de komst van woningen in Alblasserdam.

Oude Alblasserdamse loods maakt plaats voor 275 woningen 

De MerconKloos-hallen in Alblasserdam staan al jaren leeg. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Als de gemeenteraad instemt, gaat het in het najaar tegen de vlakte. Een projectontwikkelaar wil er 275 nieuwbouwwoningen bouwen. 

Bekijk hier het originele bericht. 

Eerste presentatie van woningbouwplannen op manegeterrein in Alblasserdam

Op het terrein van de manege Alblasserdam en het watersportbedrijf Korteland wordt woningbouw ontwikkeld. De gemeente Alblasserdam en een ontwikkelaar willen op de plek bouwen voor verschillende doelgroepen. De ontwikkeling zou goed zijn voor 50 nieuwe woningen.  

Bekijk hier het originele bericht. 

Gebiedsontwikkeling Gezondheidspark Dordrecht tot levendig woongebied  

De komende jaren verandert er veel in de Middenzone van het Gezondheidspark in Dordrecht. In het gebied gelegen tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Sportboulevard wordt door Ballast Nedam Development in samenwerking met gemeente Dordrecht een levendig woongebied ontwikkeld met 720 duurzame appartementen én veel groen. Op dinsdag 22 juni is hiervoor de ontwikkelovereenkomst getekend door wethouder Piet Sleeking en Ballast Nedam Development. 

Bekijk hier het originele bericht.   

Transformatie van Lindershuis en voormalige Bonifatiuskerk zorgen voor nieuwe woningen 

De voormalige Bonifatiuskerk in Dordrecht wordt verbouwd tot zestien woningen. In het Lindershuis en boven het bankgebouw op het Bagijnhof komen er 36 maisonnettes en appartementen. De gemeente Dordrecht heeft hier recent een bouwvergunning voor verleend.  

Bekijk hier het originele bericht.   

Punt Stadswerven maakt zich op voor de komst van 60 woningen 

Ontwikkelcombinatie OCW gaat beginnen aan de woningen op de punt van de wijk Stadswerven in Dordrecht. Op de kop van het schiereiland, naast de nieuwe Prins Clausbrug, komen drie woongebouwen met horeca rond een zogenoemd waterplein dat met hoogwater onderstroom. 

Bekijk hier het originele bericht. 

42 nieuwe huurwoningen boven Maasplaza in Dordrecht opgeleverd 

Midden juli is de officiële oplevering gevierd van de 42 nieuwe huurwoningen boven winkelcentrum Maasplaza in Dordrecht. Wethouder Piet Sleeking overhandigde de sleutel aan de eerste bewoners. Voorheen waren deze appartementen kantoorruimtes boven de winkels.  

Bekijk hier het originele bericht. 

Nieuwe woningen dragen bij aan Groeiagenda Drechtsteden 2030    

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Dat betekent investeren in nieuwe woningen én de voorzieningen die bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving. Één van de ambities is om 25.000 extra woningen te bouwen voor 2030. De ontwikkelingen in de gemeenten Alblasserdam en Dordrecht dragen hieraan bij.  

Meer weten over de ambities?   

Bekijk hier meer over de ambities op gebied van ‘Bouwen en Wonen’.  

Deel op social media: