Recente (woning)bouwontwikkelingen in de Drechtsteden: een overzicht

Afgelopen weken waren er diverse ontwikkelingen die bijdragen aan de ambities op het gebied van Bouwen en Wonen van de regio Drechtsteden. Met onder andere ontwikkelingen in Papendrecht en Zwijndrecht.

Woningbouwontwikkelingen in Papendrecht 

Op de hoek van de Veerweg-Vondellaan in Papendrecht zijn plannen voor woningbouw. Het betreft de bouw van een appartementengebouw met 89 koopwoningen, verdeeld over twee gebouwen van respectievelijk 7 en 11 lagen met een verbindingsstuk van 3 lagen. De begane grond zal ingericht worden als parkeergarage voor de bewoners. 

Bekijk hier het originele bericht. 

Zwijndrecht maakt werk van Indische Buurt; plannen aan bewoners gepresenteerd  

De Indische Buurt 2.0 in Zwijndrecht krijgt vanaf september meer smoel. Dan beginnen de voorbereidingen voor de bouw van 29 sociale huurwoningen. Het bouwproject is een eerste aanzet in de richting van het nieuwe Diztrikt, dat het nieuwe bruisende hart van het dorp moet worden.  

 Bekijk hier het originele bericht. 

Nieuwe woningen dragen bij aan Groeiagenda Drechtsteden 2030     

De Drechtsteden hebben gezamenlijk de ‘Groeiagenda 2030’ opgesteld. De Groeiagenda bevat de doelen en ambities waaraan tussen nu en 2030 wordt gewerkt. De insteek is om van de Drechtsteden een nóg aantrekkelijker woon- en werkgebied te maken voor zowel nieuwe als bestaande inwoners. Dat betekent investeren in nieuwe woningen én de voorzieningen die bijdragen aan een fijne woon- en leefomgeving. Één van de ambities is om 25.000 extra woningen te bouwen voor 2030. De ontwikkelingen in de gemeenten Papendrecht en Zwijndrecht dragen hieraan bij.   

Meer weten over de ambities?    

Bekijk hier meer over de ambities op gebied van ‘Bouwen en Wonen’.   

Deel op social media: