Regionaal mbo-talent maakt kennis met leerwerktrajecten

Zonnepanelen installeren, TikTok inzetten als marketingtool, als vrachtwagenchauffeur werken, aan de slag als elektromonteur: diverse geïnteresseerden uit de Drechtsteden kwamen donderdag 23 juni naar het event ‘Werk in Zicht’ op het Dordtse Leerpark om kennis te maken met gave leerwerktrajecten in de regio.

Het event werd georganiseerd door ‘Baas over je eigen toekomst’, het platform voor mbo-talent in de Drechtsteden. Op de Leerparkpromenade konden mensen bij The Young Digitals, Metalent, Wereld van de Binnenvaart, STL, Bouwmensen, Leerwerkloket, de Beroepentuin en IW Zuid-Holland leerwerktrajecten bekijken, vragen stellen en natuurlijk zelf de handen uit de mouwen steken. Want wat er komt er eigenlijk kijken bij het installeren van een laadpaal voor elektrische auto’s? Hoe leg je vloerwarming aan? En hoe is het om in zo’n enorme vrachtwagen te rijden? Werk in Zicht geeft diverse leerwerktrajecten vorm in de Drechtsteden.

“De leerwerktrajecten zijn dichterbij dan je denkt”, aldus Erwin Boer, Strategisch adviseur arbeidsmarkt van gemeente Dordrecht en initiatiefnemer van BAAS. “Voor ieder talent is er een passend traject om je skills te ontwikkelen in de Drechtsteden. Tijdens dit event schreven zelfs tien mensen zich direct in en gaan binnenkort al aan de slag.

Over BAAS

BAAS ziet en faciliteert mbo-talent in de Drechtsteden en is een samenwerking tussen gemeenten, het onderwijs, UWV, Sociale Dienst Drechtsteden/PERSPCT, bedrijven en brancheorganisaties in de Drechtsteden, met steun van de Regio Deal. Meer weten? Kijk op www.baasoverjeeigentoekomst.nl.

Beter verbinden van arbeidsmarkt en onderwijs

Smart Delta Drechtsteden, Gorinchem en de provincie Zuid-Holland investeren 22,5 miljoen euro in de regio waarbij bedrijfsleven en kennisinstellingen samenwerken in projecten. Het Rijk verdubbelt, met de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem, dat bedrag om de brede welvaart en daarmee de veerkracht van Nederlandse regio’s te versterken. Een belangrijk thema hierin is 'het beter verbinden van arbeidsmarkt en onderwijs'. Het project Baas over je eigen toekomst, dat onderdeel is van de MBO-aanpak, draagt hieraan bij. 

Deel op social media: